Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Paul Cayard bor på Atlantis-hotel, der har klasse her på øen. Vi andre bor på trestjernet hotel. Foto: Troels Lykke

Sejltur med stjernen Cayard der (selvfølgelig) bor på dyrere hotel

Vi hentede i båd, den tidligere CEO fra Artemis, Paul Cayard, der er på Bahamas dyreste hotel her i Nassau. Johnny Depp har også sejlet på den 40 fods pressebåd. Start kl. 17. Dennis Conner på vej hertil.

Af Troels Lykke, Bahamas |

Mens stormen raser i Danmark og min lille Drabant 24 sikkert er ved at synke i Svanemøllehavnen i København, fortsætter jeg det uge lange dekadente liv på Bahamas, hvor der sejles Star Sailors League.

Alle sejlere, journalister, dommer osv. får betalt hotel og fly herud og der er også fine middage.

Nogle bor bedre end andre, sådan er livet. Jeg bor på Comfort Suites på Paradise Island med hvide sandstrande og azurblåt, klart vand. Det gør Robert Scheidt, en af verdens største sejlere gennem tiderne også, sammen med danskerne Michael Hestbæk og Claus Olesen.

Her koster det 200 usd per nat, men Paul Cayard bor på Atlantis, hvor prisen for en overnatning er 500 usd, eller mere end 2.500 kroner per nat. Der er 2.600 værelser på hotellet.

Hver dag skal vi krydse en indsejling med lokale John, der henter os. Han er en af de fem procent hvide, der bor her i Nassau.

Båden fungerer også som pressebåd og John Bruce har også for få år tilbage sejlet med Johnny Depp, der har lavet Pirates in the Carribien. Og nogle af optagelserne er optaget 100 kilometer herfra. John sejlede med den flinke Johnny Depp, der købte en ø herude efter optagelserne og derefter købte en 150 fods båd.

- Der var 600 mennesker for at optage en scene i filmen. De brugte tre måneder på det, selvom scenen kun tog 4-5 minutter i filmen, vildt, siger John, der synes det var sjovt at sejle med Johnny Depp i alle de dage.

Nå, men tilbage til Paul Cayard. Han steg om bord med sit Rolex Seamaster eller hvad f. det var han havde på håndledet. Misundelig, ja, klart, jeg har lige købt et Tissot Seamaster til 6.500 kr. i Tyrkiet, det koster 5.400 kr. i Danmark, snydt Troels Lykke, igen. Og jo, gid jeg havde et Rolex ur og kunne bo på Atlantis.

Paul Cayard, der er mangemillionær af sin sejlsport med mange AC-satsninger og sejr i Volvo Ocean Race, som skipper klarer sig ikke specielt godt her blandt de 18 Starbåde på Bahamas.

Cayard underholdte her til morgen på Johnny Depps transportbåd, da vi sejlede mod Nassau Yacht Club, lige forbi Hestbæk og Olesen, der pænt måtte vente på at Cayard blev hentet længere væk. Verdensstjerne ved du.

- Så sagde Robert (Scheidt, red.) om det ikke var hårdt at sejle i går. Jamen, sagde jeg til ham. Du har lige vundet VM i Laser-jolle og er 40 år, jeg er fucking 54 år, så hvad tror du?, lød det fra Cayard, bag de mørke briller.

Om en time tager jeg på vandet og følger sejladserne og I kan gøre det samme lige her med kommentator og 3D-grafik.

Starten går kl. 17 dansk tid og der er 8-9 m/sek. derude i farvandet, hvor der er masser af hajer, men de dræber ikke mennesker, siger John, der i øvrigt er glad for at der ikke er indkomstskat på Bahamas.

- Til gengæld er der 47 procents skat på importerede varer. Folk er enten meget rige her eller meget fattige, men der er ikke arbejdsløse her, siger John, der også fortalte at der er blevet begået 100 mord her på øen bare i år, men få af de dræbte var turister beroligede han mig med.

- Der er bander der slås og der er mange indvandrere fra Haiti., siger John, der har 3 x 225 hk Yamaha på den 40 fods Johnny Depp motorbåd.

Senere i dag kommer America's Cup-vinderen Dennis Connor og kaster glans over Star Sailors League, der slutter på lørdag.

Her bor Paul Cayard til 2.500 kroner per nat på Atlantis, hvor der er 2.600 pladser og 15.000 ansatte.

Her ses båden, som Johnny Depp har sejlet på i flere måneder under Pirates of the Caribbean. Båden bruges nu til transport af sejlere og som pressebåd.

Der er 95 procent sorte på Bahamas, hvor slaver blev placeret for mange hundrede år siden. Her ses en tjener i sejlklubben.

Michael Hestbæk i går. Han gik sukkerkold.

Claus Olesen er en sej fyr. - Det bliver fedt i dag i det hårde vejr, siger han.

Og her er deres udsendte så på Bahamas.

Fotos fra sejladserne i går

content-loader
content-loader
content-loader