Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Svendsen gør comeback til VM i Starbåd efter syv års pause

- Det er lærerigt at sejle med så mange af de bedste og mest erfarne sejlere i verden, fortæller Svendsen fra Gardasøen til VM, hvor han og Jens Chr. Jurlander nu er droppet fra 13. til 20. plads.

Af Troels Lykke |

Vi har været i kontakt med Hellerup-sejleren Jørgen Svendsen, der lige nu sejler VM i Starbåd med Jens Christian Jurlander. 

Den danske mester i OK-jolle har igen købt en Starbåd. Nu skriver han fra VM til minbaad.dk efter fredagens 5. sejlads.: 

- Det har været en fantastisk uge på Garada Søen med ualmindelig skiftende vindforhold i bådestyrke og retning. Der er kun en sejlads om dagen og den varer 2-3 timer. Det betyder at man skal tænke ualmindelig langt i forhold til alm. kapsejladser. Op på Garda Søen er der altid mange trick og uforudsigelige vinddrejninger og masser af strøm.

En starbåd er mega kompliceret at trimme - og efter en pause på 7 år fra staren er det hårdt at være tilbage igenhvor vi kun har fået sejlet små 10 gange inden VM. 

Vi havde indtil 4 race en samlet 13 plads, men fik sejlet os tilbage til nummer 20 i dag fredag.

Det var egentligt lidt skørt - i det vi trimme meget om på riggen - efter kyndig vejledning fra Normanden Melleby, som blev nummer 4. til OL i 2012. Men det var til det dårligere, så i morgen lørdag trimmer vi lidt retur - og ser om det ikke giver mere ground speed.

Det er meget lærerigt at sejle med så mange af de bedste og mest erfarne sejlere i verden - og det er også ekstremt udmattende at sejle 2-3 timer i træk koncentreret, forklarer Jørgen Svendsen.

87 Starbåde sejler med til VM. Foto: Carlo Borlinghi

content-loader
content-loader
content-loader