Quantcast
Gå til hoved-indhold
Alle fotos: Rasmus Toft DuusKapsejlads
Alle fotos: Rasmus Toft Duus, Sejlerlinsen
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Als Rundt i modstrøm - interview med Xp44 sejler

Als Rundt med 67 både var med fint vejr, dog kraftig modstrøm og springende vind. Hans Viggaard vandt sit løb i en Xp44, på trods af et tabt spilerfald og mand i masten. Se fotos fra Sejlerlinsen.

Af katrine bertelsen Fotos: Rasmus Toft Duus |

Als Rundt er en populær sejlads. I år havde hele 67 både, heraf en enkelt europajolle, fundet vej til det sønderjyske. Deltagerne er primært lokale, men en del tyskere havde også fået lyst til at lege med.

Hans Viggaard, direktør i X-Yachts, deltog i sin nye Xp44, og vandt sit løb, selvom et tabt spilerfald gav lidt problemer.

Starten var spilerstart ved Sønderborg, og derefter til Als sydøstlige hjørne, op på kryds langs Als østkyst, og en lænser tilbage gennem Als Sund.

Modstrøm og tabt spilerfald

- Der var stærk strøm langs Als østkyst, fortæller Hans Viggaard. Vinden var i nordvest, så man kunne vælge om man gik under land eller ud. Under land var strømmen ikke så stærk, til gengæld var der store vindspring. Så det galdt om at finde det rigtige sted på banen.

Det er bare Hans Viggaards tredje kapsejlads med den nye Xp44 i år, så da de mistede spilerfaldet, kunne det henlægges under, at der er først på sæsonen.

- Vi måtte have en mand i masten, og vi brugte mindst 10 min. på at diskutere, hvordan vi gjorde det mest sikkert. Det tabte vi lidt på, og mange mindre både var kommet foran, siger Hans Viggaard.

Men det tabte blev hurtigt indhentet, og Hans Viggaard og besætning vandt deres løb. På grund af dagens tidlige start, var alle både også tidligt i mål, og det var nu tid til præmieoverrækkelse og fest, med musik og dans, der er en del af af Sønderborg Yacht Clubs populære koncept.

Se alle resultater her.

Se flere fotos på facebook med Sejlerlinsen, der også dækker VM i Europajoller i Sønderborg i år.

content-loader
content-loader
content-loader