Gå til hoved-indhold
Allan Nørregaard og træner Finn Beton tjekker Anne-Line Lyngsø og Jacob Dannefærs nye Nacra 17 ud, til et TORM stævne i Bønnerup strand. Foto: Katrine BertelsenKapsejlads
Allan Nørregaard og træner Finn Beton tjekker Anne-Line Lyngsø og Jacob Dannefærs nye Nacra 17 ud, til et TORM stævne i Bønnerup strand. Foto: Katrine Bertelsen

Allan Nørregaard til VM i Nacra 17

49er-sejler Allan Nørregaard stiller op ved VM i den nye OL-mixklasse Nacra 17, sammen med med den tidligere Tornado-verdensmester Nahid Gäbler.

Af katrine bertelsen |

Landsholdssejler Allan Nørregard skal over de kommende måneder afprøve den nye OL-mixklasse Nacra 17. Han stiller til start ved både VM her i juli og EM i august sammen med gasten Nahid Gäbler, der er tidligere verdensmester i Tornado. En titel, hun vandt sammen med sin mand, Roland Gäbler - tysk OL-bronzevinder fra Sydney, 2000, foruden mangedobbelt verdens- og europamester i Tornado.

- Gäbler-parret havde planlagt at satse på den nye OL-mixklasse, men Roland er for tung til Nacra 17. Derfor har de spurgt mig, om jeg vi prøve båden sammen med Nahid – og med Roland som træner, fortæller Allan Nørregaard til sejlsport.dk. Han sejlede selv Tornado i perioden 2006-08 i et forsøg på at kvalificere sig til OL i Beijing.

49er stadig vigtigst

- Jeg har selv haft Nacra 17 i tankerne, siden den kom på OL-programmet, men der har ikke været nogen oplagt gast at arbejde med. Nu er der pludselig opstået denne her mulighed – og det er for interessant til bare at lade ligge, siger den danske OL-bronzevinder.

Han understreger samtidig, at 49eren med Anders Thomsen fortsat er hans primære fokus.

"Nu har vi lige sejlet 49er EM, og vi sejler også VM i september, hvorefter vi evaluerer vores udvikling. Det har hele tiden været planen," siger Allan Nørregaard.

Unik mulighed

Dansk Sejlunions sportschef Thomas Jacobsen ser nogle muligheder for at få Nacra 17 ind i landsholdsregi.
- Gäbler-parret kommer med en båd og en betydelig finansiering. Når man også indregner deres erfaring, er det virkelig en unik mulighed, vi her har fået for at komme ind omkring Nacra 17. Og endda uden, at det her og nu koster os noget særligt, siger Thomas Jacobsen til sejlsport.dk.

VM for Nacra 17 sejles i Holland ud for Haag i perioden 20.-28. juli. EM sejles på Comosøen i Italien 18.-24. august.

content-loader
content-loader
content-loader