Gå til hoved-indhold
Der er nu solgt 185 Nacra 17 verden over. I Danmark er der nu to af den olympiske katamaran.Kapsejlads
Der er nu solgt 185 Nacra 17 verden over. I Danmark er der nu to af den olympiske katamaran, der koster 200.000 kr.

Nacra 17 og Nacra 18 Fusion importeres nu af Dinghyshop

DinghyShop ApS indgår aftale med hollandske Nacra Sailing om forhandling af Nacras High Performance og Fun katamaraner. Produktionen af skrogdele sker i Thailand og Holland.

Af Troels Lykke |

Allerede i den kommende weekend præsenterer Dinghyshop en ny Nacra 17 i Skovshoved i forbindelse med DM for katamaraner.

Dinghyshop, der i forvejen er forhandler af Ovingtons 49ere, 29ere og Musto Skiff, er pr. 1. september udnævnt som forhandler af Nacras bredde program af katamaraner, der blandt andet omfatter den nye Olympiske Nacra 17 samt Nacra 18 Infusion - verdens måske bedste og hurtigste Formula 18 katamaran. 

Med mindre end et år på bagen har Dinghyshop i Greve markeret sig stærkt på det danske jollemarked og er i dag kendt bredt i sejlsportskredse for hurtig support.

De tætte relationer til klasserne og sejlerne er blandt andet etableret via et konsekvent og fokuseret arbejde i marken, hvor Dinghyshop har været at finde ved DS Ungdoms Grandprixer, danmarksmesterskaber og ikke mindst ved 49er EM og 29er VM i henholdsvis Aarhus og Kaløvig i sommer.

Fokus på ”Fast N’ Fun” sejlads

Firmaets motto er ikke blot et slogan – det er selve kernen i Dinghyshops strategi og valg af joller, hvor målet er at levere de bedste produkter fra de bedste producenter til det øvre markedssegment indenfor jollesejlads.

Dette har blandt andet også været et af argumenterne for Nacra Sailings valg af forhandler i Danmark, idet både 29er og 49er jollerne fint komplementerer Nacras High Performance serie.

”Ens for high performance skiff og katamaran sejlads er, at man har med sejlere at gøre som ønsker fart, sjov og vilde udfordringer – sejlads helt ud til grænserne og indimellem også over, og det uanset om man satser på Olympisk deltagelse i Nacra 17 eller i 49eren eller om ambitionerne om fart og spænding mere går i retning mod det store internationale felt af Formula 18 katamaraner” udtaler Gunnar Larsen, salgsdirektør og medejer af Nacra Sailing, Holland.

Han fortæller videre: 

”Vi mødte Dinghyshop (Michael Thaarup) første gang i foråret 2012 i Santander under ISAFs udtagelser af mix og womens skiff joller til OL programmet i Rio 2016 og allerede her var kemien på plads. Efterfølgende har vi erfaret, at Dinghyshop har den helt rette baggrund og indsigt i det danske marked og ikke mindst, har en seriøs indstilling til, fokuseret at opbygge relationer og netværk indenfor sejlsportsmiljøet. Dinghyshops profil og målsætninger er meget lig vor egen og vi ser derfor med forventning frem til, at Dinghyshop medvirker til en øget vækst i katamaransejlads i Danmark, så også Danmark bliver repræsenteret i Rio i 2016 i Nacra 17 klassen,” siger Gunnar Larsen.  

Nacra Sailing – mere end 40 års ekspertise

I mere end 40 år har Nacra bygget nogle af verdens bedste og hurtigste katamaraner.

Oprindeligt er Nacra amerikansk, men er siden 2007 ejet og drevet af det hollandske Nacra Sailing selskab, hvorfra salg og markedsføring i dag finder sted.

Produktionen af skrogdele sker i Thailand og alle øvrige dele produceres i Holland.

Seneste skud på stammen er den nu Olympiske Nacra 17, hvor der siden valget faldt på den i sommeren 2012, er solgt mere end 185 joller Verden over.

I Danmark har det første Nacra 17 team med Anne-Line Lyngsø og Jacob Dannefer nacra17team.dk taget stafetten op og er allerede i fuld gang med en Olympisk kampagne mod Rio 2016.

Og går offentliggjorde Anette Viborg og Martin Hjortlund deres Nacra 17-satsning.

Også Formula 18 klassen er i fremgang herhjemme og i juli måned i år etableredes således ”Danish Formula 18 Association” formula18.dk  allerede 11 teams som medlemmer, heraf to Nacra 18 Infusion.

Vises frem i Skovshoved

Dinghyshop præsenterer Nacra 17 ved DM for katamaraner den 7. september.

Fredag eftermiddag den 6. september forlader en spritny Nacra 17 fabrikken i Den Hagg, Holland med kurs mod Danmark, nærmere sagt Skovshoved Havn, hvor der i weekenden afholdes DM for katamaraner.

Efter forventningen lander jollen i Skovshoved i løbet af lørdag formiddag, så den første testsejlads kan ske allerede samme eftermiddag.

”Det bliver spændende og rigtig sjovt at få den nye jolle søsat på lørdag” fortæller Michael Thaarup fra Dinghyshop og fortsætter:

”Nacra jollerne er i en klasse helt for sig selv og jeg har høje forventninger til både Nacra 17 og Nacra 18 Infusion, som begge ligger rigtig godt til det danske marked. Det, at der efterhånden er så relative store felter af Hobie Cat HC16, Tiger og WildCat, betyder, at der er en god base for de noget hurtigere Nacra 17 joller og så selvfølgelig også den kendsgerning, at Nacra 17 jollen er Olympisk, gør den attraktiv for mange sejlere og teams."

"Men også kombinationen af det voksende 49er og 49erFX marked gør, at jeg forventer flere mixed teams vil starte op i Nacra 17 jollen, så vi også kan gøre os godt på den internationale sejlsportsscene og forhåbentlig sikre en nationsplads til OL i Rio 2016. Jeg skal nok bidrage med det, jeg er bedst til nemlig: et højt serviceniveau via mine tætte relationer til Nacra Sailing, præcision i logistik og en proaktiv tilgang samt forståelse for de udfordringer som sejlerne møder og ikke mindst vil møde i fremtiden," siger Michael Thaarup, indehaver af Dinghyshop til pressen.

content-loader
content-loader
content-loader