Gå til hoved-indhold
Da vinden øgede søndag eftermiddag, gik det stærkt. Her er f18-feltet på vej til topmærket. Foto: Lars DarlingKapsejlads
Da vinden øgede søndag eftermiddag, gik det stærkt. Her er f18-feltet på vej til topmærket. Foto: Lars Darling

Super Cat weekend i Skovshoved

DM og NM for Hobie Cat16 og A-Cat, og klassemesterskab for F18 blev akkurat så god som forventet. Vejret var helt i top, og det samme var humøret.

Af katrine bertelsen |

At flerskrogsejlere har det sjovere, er ikke løgn. Solen skinnede ned på Skovshoved Havn, hvor 79 sejlere, der havde set frem til en god sejladsweekend, riggede både til. Kl. 11 gik første start til lørdagens sejladser, og sejlerne fik alt hvad de kunne tage.

19 sejladser på en dag

På trods af flere drilske vindspring kunne baneleder Jon Møgelhøj fra Skovshoved Sejlklub, der dirrigerede slagets gang med militærisk præcision, få afviklet seks sejladser for Hobie Cat og A-Cat fik og F18 syv . Det lagde dog ikke en dæmper på selskabet, da aftensmaden skulle indtages.

Bøffer og masser af kager

Det var Hobie Cat fleet 815 i Skovshoved, der stod for det sociale arrangement, og det havde de gjort godt med grillbøffer og massive mængder af meget lækre hjemmebagte kager. Både sejlere og officials havde en glad aften, der – for flestes vedkommede – sluttede med at se America’s Cup live-sejlads i sejlerhuset.

Søndag var der lovet en del mere vind, og det afstedkom også nogle badeture, og en enkelt forsøgte at tage topmærket med hjem. Det gav lidt panik da flere sejlere var i tvivl om hvad flag ”M” betød (Genstanden der viser dette mærke, erstatter et forsvundet mærke). De fleste havde dog opfattet situationen korrekt.

Søndagen gik heller ikke fri for protester, en i hver klasse. Det gik hovedsagligt på kollisioner i starterne med brækkede rorpindsforlængere og andre skader, dog kun på bådene. Juryformand Bjørn Anker-Møller fik ordnet protesterne, og præmieoverækkelsen kunne komme i gang, efter resultatlisterne efter megen møje og besvær var klaret.

Vinderne

I Hobie Cat 16 SPI-feltet vandt Trine Bentzen og Nicolaj Bjørnholt en meget suveræn 1. plads, med bare 11 point, og kan nu kalde sig Danmarksmestre.

I A-cat feltet var Thomas Paasch (som sædvanlig) uhyggelig stærk, og kunne tage guldet til Nordisk Mesterskab for A-Cat, med 11 point i 11 sejladser. Pålidelige kilder rapporterer at han to gange(!) ikke var nummer et ved topmærket. Fratrækkeren var en 1.plads!

F18-klassens mesterskab gik til de stærke tyske sejlere, på både 1. - 2. og 3.-pladserne. Men Daniel Bjørnholt og Markus Nielsen kunne sætte sig på en dansk flot 4.plads.

Adidas og BådNyt var blandt præmiesponsorerne, så udover plaketter og pokaler vankede der både nye sko og BådNyt-abonnementer til vinderne.

Du kan se alle resultater på Skovshoved Sejlklubs hjemmeside.

content-loader
content-loader
content-loader