Gå til hoved-indhold
Michael Hestbæk og Claus Olesen er ønsket i den nye liga. Det er Jonas Høgh-Christensen også, erfarer minbaad.dk. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Michael Hestbæk og Claus Olesen er ønsket i den nye liga fremover. Det er Jonas Høgh-Christensen også, erfarer minbaad.dk. Foto: Troels Lykke

Præmiepenge i Starbåds-liga hæves til 5,5 mio. kr.

-Det er planerne, siger chef for Star Sailors League, Michel Niklas, til minbaad.dk. Men Michael Hestbæk og Claus Olesen har ikke lige råd til en Starbåd til 400.000 kroner.

Af Troels Lykke, Bahamas |

Michel Niklaus, 52-årig schweizisk forretningsmand og Starbåds-sejler, der har tretten Starbåde, forklarer om Star-bådenes nye liga.

- Ideen med ligaen er at gøre som tennisportens ATP-turnering, hvor en grand slam er større at vinde end en OL-guldmedalje. Vi vil derfor have fire store stævner, der tæller mere end de mindre stævner, for de 2.300 aktive Starbåds-sejlere i verden. Vi har valgt Starbåden, da 75 procent af alle sejlere i verden sejler i kølbåde, ud af de 10 mio. sejlere, som der er på verdensplan, siger Michel Niklaus, der har betalt sejlerne fly og hotelophold til de 18 udvalgte hold, hvor der er mere end ti hold fra OL sidste år. Herunder Michael Hestbæk og Claus Olesen fra Danmark.

Rorsmand Michael Hestbæk, der sejler for Kongelig Dansk Sejlklub og Vallensbæk Sejlklub, kan godt smile over resultatet og han vil ikke afvise, at holdet igen stiller op i Star Sailors Legue, hvor leder af Star Sailors League, Michel Niklaus nu taler om en præmiesum på 5,5 mio. kroner i næste års liga.

- Vi vil gerne selv sejle Starbåd igen, men vi har ikke lige 400.000 kroner til en ny Starbåd, men vi regner alligevel med at få sejlet i Starbåden igen i den nye liga, siger Michael Hestbæk.

Robert Scheidt og Bruno Prada vandt

Den dobbelte OL-guldvinder Robert Scheidt og Bruno Prada vandt i tæt opgør med polsk båd i finalen, den nye serie Star Sailors League, hvor førstepræmien er 220.000 kroner, da der lørdag i frisk vind blev sejlet tre finalesejladser.

Mens danskerne Michael Hestbæk og Claus Olesen sluttede på en 8. plads, hvor de måtte nøjes med 50.000 kroner, da de røg ud efter første finalesejlads.

- Med præmiepengene løber turen lige rundt for os. Vi har måtte købe nye sejl for at kunne stille op herovre, siger Claus Olesen, der rigger båden af i bar mave.

Den 111 kilo og 193 centimeter høje gast er nu ikke helt tilfreds med 8. pladsen.

 - En sejlads mere ville have været sjov. For nu fik vi endelig god fart på læns.I dag holdte faktisk fin fart med Robert Scheidt i første sejlads på læns, siger sejleren, der kommer fra Aarhus.

Han synes dog alligevel at stævnet har været godt.

- Bahamas er et fantastisk sted at sejle i varme og meget vind. Det har været velorganiseret i Nassau Yacht Club og folk er så gæstfrie, siger Claus Olesen.

Michael Hestbæk, th., speaker i dag til ligaens hjemmeside. Nummer to fra højre, Michel Niklaus, har brændt sig varm på Starbådene. Det synes man, sjovt nok, er herligt i klassen.

Midt i billedet står Michel Niklaus og til højre står klassens store stjerne, Robert Scheidt. Her deler klassen en trøje ud i går her i Bahamas til ham, fordi han har skabt nyt liv i Starbåden, efter den røg af OL.

200.000 USD i pengepræmier i Star Sailors League
 ·              1st        $40,000

.              2nd        $30‘000

·              3rd        $25,000

·              4th        $19,000

·              5th        $15,000

·              6th        $12,000

·              7th        $10,000

·              8th        $9,000

·              9th          $8,000

·              10th        $7,000

 

Stævneside: www.starsailors.com

content-loader
content-loader
content-loader