Gå til hoved-indhold
Glade vindere i Tyskland. Etter blev Flemming Sørensen og Niels Trysøe fra Troense Bådelaug, toer (th), Jørgen Svendsen og Jens Chr. Jurlander fra Hellerup Sejlklub og treer (tv), Henrik Jørhov og Bent Rasmussen, Malmø SS.Kapsejlads
Etter blev Flemming Sørensen og Niels Trysøe fra Troense Bådelaug, toer (th) blev Jørgen Svendsen og Jens Chr. Jurlander fra Hellerup Sejlklub og treer (tv), Henrik Jørhov og Bent Rasmussen, Malmø SS.

Dansk dominans i Starbåd på Flensborg fjord

Danske Starbåds-sejlere gav den gas til Pfingst regatta i pinsen. De sluttede alle i top seks, i et felt på 17 både. Flemming Sørensen og Niels Trysøe vandt. OK-sejler Svendsen tog andenplads.

Af katrine bertelsen |

Syv sejladser blev gennemført i grænsefarvandet ud for Glucksburg, til Pfingst regatta for Starbåde i Flensborg. Vejrudsigten forudsagde let vind og masser af sol. Men der kom mere vind end forudsagt, og mandag var Flensborg Fjord som at sejle i Middelhavsagtige tilstande.

– Så bliver det ikke bedre, fortæller vinder Flemming Sørensen til minbaad.dk.

Fire danske Starbåde havde taget turen til Flensborg og i den danske camp glæder man sig over at have fire danske både i top seks.

Flemming Sørensen og Niels Trysøe fra Troense levede op til favoritværdigheden og vandt den traditionsrige Pfingst regatta for Starbåde 2014.

Svendsen tog andenplads i ny Starbåd

OK-sejlerne Jørgen Svendsen og Jens Chr. Jurlander fra Hellerup Sejlklub fik 2. pladsen i deres spritnye Mader Star, og svenske Henrik Jørhov og Bent Rasmussen kom ind på 3 pladsen.

Rune Schytt og Henrik Ahrentsen Troense Baadelaug sluttede på en 5. plads og Johnny Jensen med gast Frederik Jeppesen fra Sønderborg på 6. pladsen. I alt 17 Starbåde stillede til start.Du kan se hele resultatlisten her.

– Vi er glade for at vinde her, og på det danske holds vegne glade for, at vi i Danmark har god bredde som er med fremme i feltet, på trods af kun fem aktive både. En bedre optakt til District 13 kunne vi ikke ønske, siger Flemming Sørensen til minbaad.dk.

District 13 stævne

Troense Baadelaug holder d. 5.-7. september District 13 Championship for klassen. Starbådsklassen er opdelt i 20 distrikter, hvor District 13 består af Holland, Belgien, Nordtyskland, England, Irland og Danmark. Distriktsmesterskaberne er samtidig udtagelse til EM og VM.

– Vi regner med 30 både på startlinien, fortæller Flemming Sørensen. Det er stort for Troense Baadelaug at de har fået tildelt stævnet, og vi glæder os rigtig meget til at se omkring 30 både linet op, både i havnen og på Lunkebugten. På Troense Bådelaugs hjemmeside kan du se mere om stævnet. www.troense-baadelaug.dk

Om Starbåden

Starbåden er verdens mest udbredte klassebåd. Båden har været på OL-programmet siden 1932. Er dog nu valgt fra til OL i Rio 2016, til fordel for helt moderne konstruktioner.

Fra 7.000 euro

Starbåden er tegnet i 1911 og har altså fejret 100 års jubilæum. Båden er teknisk krævende og udfordringen ligger i skrap konkurrence, og for at følge med på banen, er samarbejdet imellem rorsmand og gast vital.

At båden ikke længere har Olympisk status har bevirket, at en konkurrencedygtig båd med trailer og udstyr kan erhverves for 7000 – 12.000 Euro alt efter ambitionsniveau.

De fleste handles via den tyske starbåds hjemmeside www.starclass.de eller på International Starclass hjemmeside www.starclass.org . I feltet er der sejlere med, som har rundet de 70 år. Så båden har stor bredde med en aldersmæssig bred målgruppe.

content-loader
content-loader
content-loader