Gå til hoved-indhold
Gilleleje i kaos efter stormflod. Foto: Henrik PaulsenHavne
Gilleleje i kaos efter stormflod. Foto: Henrik Paulsen

Gilleleje var blandt de værst ramte i stormfloden

Henrik Paulsen var på havnen og se de ødelagte både. Der er ødelagt lystbåde for 15-20 millioner kroner i havnen, og mange har ikke forsikring, vurderer bådhandler. Se nye billeder.

Af Troels Lykke |

Jan Wulff Møller, indehaver af Dansk Yacht Import, troede knap sine egne øjne, da han fredag stod og kiggede ud over Gilleleje Havn, da stormfloden ramte. 

- Det var grotesk at stå at se på. Store både på 10-12 tons drev bare rundt i havnen og smadrede ind i alt. Bådejere stod bare inde på land, og så trist på. 'Nå Jørgen. Der røg din båd,' lød det fra en og kort efter 'Ja, der røg din så også'. Folk kunne jo intet gøre. Det var ikke særligt rart, at stå og se på, siger han, skriver bt.dk

Jan Wulff Møller er indehaver af Dansk Yacht Import og til hans held blev ingen af hans både umiddelbart ramt, idet de ligger i forskellige havne rundt i området. Som bådimportør har han stort kendskab til bådpriser og vurderer, at der alene i Gilleleje var båd-skader for et tocifret millionbeløb.

- Min vurdering - ud fra det jeg så - er at der i hvert fald er blevet ødelagt lystbåde for 15-20 millioner kroner i havnen. Og nogle af de her folk har jo ingen forsikring, så det er jo simpelthen så forfærdeligt for dem, siger han til bt.dk.

Stor oprydning og store regninger venter i Gilleleje. Foto: Henrik Paulsen

Foto: Henrik Paulsen

Bådebyggerne får nu masser at lave. Foto: Henrik Paulsen

Se nye billeder: BTs galleri fra stormfloden i Gilleleje

content-loader
content-loader
content-loader