Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Sådan så det ud da Lille Dan var i Stockholm.

Sejl med til Rum Regatta med Lille Dan

Som noget nyt tilbyder De Forenede Sejlskibe et sejltogt til Rum Regatta, der afholdes i Kr. Himmelfartsdagene. 100 ældre skibe deltager.

Af Troels Lykke |

Togtet går over 6 dage og Lilla Dan sejler fra Admiral Kaj v/Admiral Hotel til Flensborg Fjord med afgang onsdag den 8. maj kl. 18.00 og er retur i København mandag den 13. maj kl. 1200. 

Sejturen går gennem Grønsund og Storstrømmen eller synden om Gedser til Sønderborg. Fredag fra Sønderborg kapsejlads til Flensborg og lørdag Rum Regatta - og derefter retur til Købehavn.

Den traditionsrige Rum Regatta afholdes hvert år i weekenden efter Kristi Himmelfarts dag, hvor man mindes de tidligere tiders togter mellem Flensburg og de Vestindiske Øer. 

Over 100 traditionelle sejlskibe deltager normalt i regattaen og en stor del af dem samles dagen før i Sønderborg for at sejle ind til Flensburg i samlet trop. 

Skibene starter fra Sønderborg om fredagen kl. 11.00. Museumshavnen i Flensburg danner den idylliske ramme for festlighederne på land i forbindelse med regattaen.


Program for Rum Regatta 2013

Torsdag den 9. maj

Kl. 15:00 Skibene ankommer i Sønderborg

Kl. 21:00 Regattapræsentation Flensborg Fjord

Fredag den 10. maj 

Kl. 10:00 Gaffelmarkedet åbnes i Flensborg og Skippermøde foran
Slottet

Kl. 11:00 Skibene lægger fra kaj i Sønderborg

Kl. 12:00 Sjækternes regatta og smakkejollernes trekamp

Lørdag den 11. maj

Kl. 09:00 Skippermøde i Gaffelteltet

Kl. 10:00 Skibene lægger fra kaj til RumRegatta

Kl. 11:00 Starten på RumRegatta

Kl. 17:00 RumRegatta slut

Kl. 18:30 Præmieoverrækkelse af præmier på bolværket

Kl. 21:45 Gaffelorkestret for fuld udblæsning i teltet

Søndag den 12. maj

Kl. 09:00 RumRegatta er slut for i år og skibene begynder at tage af
sted. Marked er åbent.

For alle

 Sejltogtet er for alle, da der ikke kræves sejlerfaring for at kunne deltage. Alle deltager under vejledning af besætningen i skibsarbejdet om bord som f.eks.; rortørn, sejlsætning, sejlmanøvrer, kabystørn, rengøring og bakstørn efter en fastlagt vagtplan.

Deltagerne ligger i faste køjer på samme banje (fællesrum). Banjen fungerer også som opholdsrum. Et baderum og to toiletter findes på dækket.

Pris pr. voksen deltager: 3.900,- kr. incl. skibskost og sunde drikkevarer. ½ pris for børn under 12 år.

Fakta

 LILLA DAN er bygget på Ring Andersens Træskibsværft i Svendborg i 1951 som skoleskib til Rederiet J. Lauritzen A/S, der stadig ejer det velholdte træskib.

 I dag danner skibet rammen om aktiviteter til både firmaer og private - lige fra konferencer, teambuilding og andre erhvervsrelaterede
arrangementer til skønne sejlferier, dagture, events, fester, togter m.m.

 Besætningen består af fire erfarne søfolk, og roret overlades gerne til gæsterne, hvis de har lyst til at prøve skibets samt egne færdigheder.

Skibet har plads til 16 overnattende gæster og op til 40 gæster på dagture  både i erhvervs - og privat øjemed samt til festlige arrangementer.

LILLA DAN indgår i dag hos De Forenede Sejlskibe, der udlejer tre historiske træskibe. 

Det drejer sig om de to tomastede skonnerter, MIRA og HALMØ, og topsejlsskonnerten LILLA DAN, der i sejlsæsonen fra maj til oktober pryder kajområdet ud for Admiral Hotel - tæt på Nyhavn. 

Her fungerer de som et maritimt og aktivt oplevelsescenter. Sejlskibene sejler i sommerhalvåret og chartres ud til blandt andet fleet race, picnic ture, krydstogtsture, temature, bryllupper og teambuilding.

For yderligere info

Jesper Hjort Johansen, kaptajn på Lilla Dan, på telefon 23 38 14 86 eller

Marianne Aggergaard, salgschef, De Forenede Sejlskibe. Tlf. 30 50 60 90.

content-loader
content-loader
content-loader