Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Flere og flere træbåde samles i Svanemøllehavnen.
Sejlklubber
Sejlklubber

Bliv klogere på træskibe den 19. marts i Svanemøllehavnen

Kjøbenhavnske Træsejlere holder infoaften i marts om, hvad det vil sige at være træbådsejer. Kom og mød dem, og få aflivet en masse myter.

Af katrine bertelsen |

Du kan få tip, rådgivning og en idé om hvad det koster at være træbådsejer, når Kjøbenhavnske Træsejlere holder en informationsaften i Svanemøllehavnen d. 19. marts.

Henrik Effersøe fra Kjøbenhavnske Træsejlere siger til minbaad.dk.

- Der vil være flere meget hjælpsomme træbådsejere til stede, for at give svar på en masse spørgsmål.

Arrangørerne vil fortælle, hvorfor du ikke bare skal hoppe ud i den første den bedste glasfiberbåd. En god og sund træbåd kan nemlig være et bedre, smukkere og langt billigere alternativ.

- Flere og flere træbådssejlere er ude for nysgerrige spørgsmål fra folk, der overvejer egen båd og som egentlig helst vil kigge efter en båd, der er bygget af naturlige materialer. Men ofte har de overdrevne forestillinger om, at det nok er ”farligt”: Pæleorm, råddent træ og så videre. At glasfiberpest (osmose) også kan være et meget dyrt bekendtskab, er måske ikke faldet dem ind, forklarer Henrik Effersøe.

En træbåd er selvfølgelig et bredt begreb (ligesom en glasfiberbåd er det), og det er derfor både erfarne og nye ejere af små og store, gamle og nyere træbåde, der vil give informationer og fiduser videre. Efter mødet vil du have et godt indtryk af, hvad det indebærer at eje en ægte, unik båd bygget af træ, lover arrangørerne.

Aflivning af myterne om pæleorme (vi har aldrig set sådan en karl), ”det enormt store arbejde” samt oplysninger om materialer  og gør-det-selv-reparationer mm. vil også indgå i programmet.

- Aftenen vil desuden være spækket med billeder, og vi vil endelig gennemgå et par aktuelle annoncer for træbåde til salg og vurdere, hvad man får for sine penge – også set i forhold til aktuelle priser på sammenlignelige glasfiberbåde, slutter Henrik Effersøe.

Aftenen er tilrettelagt af Kjøbenhavnske Træsejlere, som står for mange aktiviteter for træbåde i Øresund.

Træbådsaftenen er den 19. marts kl. 19.00 i K.A.S. Klublokale, Strandvænget 43, 1. sal.

Alle er velkomne uanset klub og du behøver ikke at tilmelde dig.

Denne aften er for dig, der overvejer at få foden på eget (træ)dæk.

content-loader
content-loader
content-loader