Gå til hoved-indhold
Galeasen Hjalm fra Holbæk. Foto: Jay Brun Jensen/maritimtcenter.dkHavne
Galeasen Hjalm fra Holbæk. Foto: Jay Brun Jensen/maritimtcenter.dk

Frysende bådtyve tilkaldte politiet

To unge mænds tyveri af galeasen Hjalm i Holbæk Havn i nat, endte med en redningsaktion med helikopter i morges. Tyvene sad fast i isen.

Af katrine bertelsen |

To yngre mænd fik i løbet af tirsdag nat en voldsom trang til at sejle en tur med træskibet "Hjalm", som den ene af mændene tidligere har arbejdet på. Det skriver tv2.dk.

Planen var, at de ville sejle til Samsø, men på grund af isens tykkelse måtte de måtte opgive, da de havde sejlet 3-400 meter. Træskibet kunne ikke bryde igennem isen, som er mellem fem og 10 centimeter tyk.

- De ringede til politiet og sagde, at de gerne ville reddes, fortæller Martin Bjerregaard, talsmand for Midt- og Vestsjællands Politi, om opkaldet fra de frysende mænd, som angives til at være 18 og 24 år.

Anholdt i helikopter

Politiet fik det usædvanlige opkald lidt før klokken seks onsdag morgen, og nogen tid efter blev det besluttet, at rekvirere en redningshelikopter. Om bord var også ordensmagten, så bådtyvene blev anholdt i det øjeblik, de kom ind i helikopteren.

De unge mænd kan se frem til at blive sigtet efter straffelovens bestemmelse om uberettiget brug af genstande, der tilhører andre. Mændene risikerer desuden at blive afkrævet betaling for redningsaktionen.

content-loader
content-loader
content-loader