Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Der bliver evalueret på medal race-formaterne efter de blev testet ved World Cup-stævnerne i Miami, Palma og Hyeres. Foto: Jesus Renedo

Dansk Sejlunion har inviteret hele ISAF-sejlerverden til København

ISAFs halvårsmøde starter fredag morgen med 150 delegerede fra 50 lande, plus OL-klasserne. - Fredag skal bl.a. tales om formater ved World Cup og OL i 2016, siger Dan Ibsen til minbaad.dk

Af Troels Lykke |

Dansk Sejlunions Dan Ibsen, der er viceformand i ISAFs World Ranking og vicepræsident i Eurosaf, er kendt som en sand netværker, og han er vældig respekteret i ISAF og Eurosaf.

Dansk Sejlunion har inviteret 150 ISAF-delegerede fra 50 lande, samt de olympiske klasser til møde på på hotel Scandic Copenhagen, lige ved søerne i København.

Går efter ISAF Worlds i 2018 i Aarhus

- Vi inviterede til ISAFs halvårsmøde i november sidste år. Det gjorde vi fordi vi gerne vil promovere Danmark så der kan komme flere VM og EMer i landet og fordi vi gerne vil holde ISAFs Worlds i 2018 med Sailing Aarhus, og så inviterer vi til møde for at etablere netværk, både politisk og sportsligt, forklarer Dan Ibsen til minbaad.dk, før han skulle ind til et aftenmøde med ISAF.

Fra dansk side er der ved møderne Hans Natorp, Dan Ibsen, Kim Andersen fra Equipment Committee og Jan Stage som formand for Race Officials Committee.

Streaming lørdag

Mødet varer til på søndag og fra lørdag streames der fra mødet. Lørdag taler det magtfulde ISAF-organ, Counsil. Der fremlægges rapporter og omkring samarbejdet med IOC. Der præsenteres også udvikling af sejlsport i regionerne i verden.

I morgen fredag, er der en del på spil ifølge Dan Ibsen, ikke at der besluttes noget i morgen, men der er vigtige ting, som diskuteres.

- Det er formaterne i World Cup og ved OL i Rio i 2016, som der skal tales om. Sejlerne skal føle at formatet er fornuftigt, men det skal også være det for publikum og medierne.

Læs også hvad Dan Ibsen fortæller på sejlsport.dk om mødet.

content-loader
content-loader
content-loader