Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Danmark har ingen RS:X-sejlere i nærheden af top ti i verden.

BREAKING NEWS fra ISAF: Windsurfing tilbage i OL i 2016

Kitesurfing var OL-klasse i et halvt år, indtil 51,8 procent af ISAFs generalforsamling, stemte for RS:X windsurfing i Irland. - Katastrofe ikke at respektere Counsil, siger DS-formand til minbaad.dk.

Af Troels Lykke |

Windsurfing is back. En masse windsurfere jubler, men en masse kitesurfere er skuffet og har allerede meldt sig til world cup i Melbourne i den tro at kitesurfing er på OL-programmet, men det sker ikke foreløbig.

For i dag i Irland ved ISAFs årsmøde i Dublin gik generalforsamlingens 106 lande, højst usædvanligt mod de styrende organer i ISAF, Counsil og Committe.

Natorp på talerstol - men det hjalp ikke

Helt præcsist var der 51,8 procent af stemmerne som undsagde kitesurfing som udstyr til OL i 2016 og det selvom Dansk Sejlunions formand, Hans Natorp, gik på talerstolen i dag og understregede, at man skulle respektere ISAFs styrende organer, som netop havde peget på Kitesurfing i Rio i 2016.

- Der var virkelig mange til generalforsamlingen i dag, jeg var selv på talerstolen i dag og forklarede at man skulle respektere de styrende organer som Comittee og Counsil, der har valgt Kitesurfing, men 51,8 procent stemte for windsurfing. Det er første gang i ISAFs historie, at man ikke respekterer de styrende organer, det er en katastrofe og noget rod, siger Hans Natorp, lørdag aften til minbaad.dk.

Dansk Sejlunon havde forinden, sammen med de nordiske lande, stemt for at kitesurfing skulle erstatte windsurfing.

- Vi synes at kite var nødvendigt i OL, siger Natorp.

Men hvad siger du til at windsurfing er tilbage?

- Det har jeg ingen holding til, siger Natorp, der til gengæld var glad for at det blev en italiener der afløste Persson som ISAF-præsident.

Sådan ser klasserne ud ved OL i 2016

Men's Board -RS:X
Women's Board - RS:X
Men's One Person Dinghy - Laser
Women's One Person Dinghy - Laser Radial
Men's 2nd One Person Dinghy - Finn
Men's Skiff - 49er
Women's Skiff – 49erF
Men's Two Person Dinghy - 470
Women's Two Person Dinghy - 470
Mixed Two Person Multihull – Nacra

Læs mere fra ISAFs årsmøde

content-loader
content-loader
content-loader