Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Per Weiskvist holder takketale, i fornemme omgivelser på Hamborgs rådhus, foran 370 tyske sejlere.

Visione 3.1: Dansk vinder af Baltic Circuit 2012

Per Weiskvist og Visione 3.1 vandt Baltic Circuit 2012 prisen. Baltic Circuit er en serie af kapsejladser for storbåde, der sejles i de skandinaviske lande og Tyskland.

Af katrine bertelsen |

I fredags var Per Weiskvist et smut i Hamborg, hvor han skulle modtage en fornem pris inden for storbådssejlads. Sejlertøjet måtte vige for en habit med tilhørende pæn skjorte, da Visione 3.1 - en Ker 11.3 – blev tildelt Baltic Circuit 2012 prisen.

Baltic Circuit er en serie af kapsejladser for storbåde, der sejles i Danmark, Sverige, Norge, Finland og Tyskland.

Stor oplevelse at vinde

370 sejlere var i festtøj mødt op på Hamborgs rådhus, hvor Per Weiskvist fra talerstolen gav sin takketale på tysk. Inden da var der en præsentation af Visione og holdet på storskærm.

Per Weiskvist siger, - Det var en anelse større, end jeg havde forstillet mig at vinde denne her pris i Tyskland. Det er er en meget stor oplevelse at vinde Baltic Circuit 2012. Nu er det jo ikke kun mig, der har vundet den her pris, men hele Visiones dygtige hold - det kræver en god og dygtig holdindsats at vinde serien.

Fornemt selskab

Der var 217 storbåde, der i 2012 sejlede med om Baltic Circuit 2012. Per Weiskvist er nu kommet i fornemt selskab, idet serien i 2010 blev vundet af den norske konge i sin TP-52. Sidste år var det en tysk professor, der vandt med en optimeret Xp-44.

Øget fokus på storbådssejlads

Per Weiskvist siger til minbaad.dk, at han håber, at sejren er med til at profilere Big Boat sejlads i Danmark, og fortæller at Danish Big Boat Club, storbådssejlernes nye klub, holder stiftende generalforsamling i begyndelsen af marts.

- Det er et fornemt selskab at havne i, og det gør mig en anelse ydmyg. Det er mit håb, at der kommer et øget fokus på storbådssejlads i Danmark, og flere får lyst til at sejle med. I øvrigt er det jo første gang, at en dansk båd vinder Baltic Circuit 2012", slutter Per Weiskvist.

Læs mere om Visione 3.1 og visioneholdet her.

content-loader
content-loader
content-loader