Gå til hoved-indhold
Big Boat sejlerne må vente til Dansk Sejlunion melder ud med måledatoer. foto: visione.dkKapsejlads
Big Boat sejlerne må vente til Dansk Sejlunion melder ud med måledatoer. foto: visione.dk

Måling til ORCi trækker ud

De senere dage er det svirret med rygter om måling til ORCi reglen. Årets Big Boat stævner kan i år sejles efter ORCI, men mange både er endnu ikke målt ind, og prisen kendes ikke.

Af katrine bertelsen |

Sæsonens Big Boat races kan i år sejles efter ORCi målereglen. Mange bådejere står på spring for at få målt båden ind, men indtil videre må bådejerne afvente et udspil fra Dansk Sejlunion, der har påtaget sig at koordinere ORCI målingerne i Danmark.

20.000 kr???

Der har floreret rygter om, at det kommer til at koste spidsen af en jetjager, at få en målt en båd ind til ORCi. Beløb helt op til 20.000 kr har været nævnt. Men ifølge flere kilder, bl.a. Hans Natorp fra Dansk Sejlunion, er beløbet meget mindre, uden dog at kunne sætte en cirkapris.

- ORC er dyrt, men ORCi er meget billigere, lyder det fra Sejluniones formand, der er koordinator for målingerne. Han kan også fortælle, at der arbejdes på at få 1-2 måle-sessions i løbet af foråret.

Aarhus Big Boat Race, der sejles i dagene 8.-9. juni 2013, bliver det første danske stævne næste år, hvor der kan sejles efter den internationale måleregel ORCi. Arrangørerne skriver:

- Der er god dialog med Dansk Sejlunion, der aktivt vil gøre brug af aftaler med DSV (det tyske sejlforbund), så både kan måles ind efter ORCi. Der arbejdes på, at det bliver muligt, gratis, at få målt sin båd efter ORCi ved eksempelvis at mødes i Egå i foråret, og med hjælp fra DSV's målere i samarbejde med Dansk Sejlunion at gennemføre resterende målinger og vejninger, så certifikat kan udstedes inden Aarhus Big Boat Race og de øvrige stævner.

Med et ORCI målebrev kan danske Big Boat sejlere også deltage i de mange big boat events rundt om i verden, også Big Boat VM.

Minbaad.dk havde håbet, at kunne give Big Boat sejlerne tid og sted for målingerne, men indtil videre må vi afvente Dansk Sejlunions udspil. Men de må gerne skynde sig, sejlerne er utålmodige.

Link til Dansk Sejlunions side om ORCi

content-loader
content-loader
content-loader