Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Glade surfere er klar igen i Middelfart.

WIND CUP – surfsportens festdag finder inaktive surfere

Støv brættet af og sæt kursen mod Middelfart. WIND CUP er en dag med surf, freestyle og fællesskab, lørdag 12. oktober, fortæller arrangør Allan Borch.

 

Af Troels Lykke |

WIND CUP er et anderledes surfstævne. Her er adgang for alle med et bræt. Uanset alder og forudsætninger. Uanset om man er aktiv i en klub eller ej.

”WIND CUP er én stor festdag for surfsporten i Danmark. Det er et stævne med både kapsejladser på alle niveauer og med flotte freestyleopvisninger. Det helt særlige ved WIND CUP er, at du kan komme og være med, selv om dit bræt i årevis har hængt på et stativ hjemme i garagen,” fortæller WIND CUP-leder Allan Borch Madsen, Middelfart Sejlklub.

Ruske op i inaktive surfere

En del af ideen bag WIND CUP er netop at ruske op i de alt for mange inkative surfere, som stadig har udstyret, men glemmer at bruge det.

”Surfing har altid været en anarkistisk sport, hvor alle mulige krav og regler virker som snærende bånd på det frihedssøgende ideal, som surfsporten udtrykker. Vi mangler nogle arrangementer i Danmark, hvor klubmedlemsskaber er ligegyldigt – og hvor du ganske enkelt bare behøver at møde op med et bræt over skulderen.”

Baner til begyndere og øvede

WIND CUP blev første gang afviklet i 2012. Trods tidspunktet hen på efteråret var der perfekte forhold med sol hele dagen og gode vindforhold.

35 windsurfere var fordelt på to baner – den ene til begyndere, den anden til de øvede. På begge baner blev afviklet seks sejladser, alle surfere blev udfordret efter niveau og fik testet deres færdigheder i blandt andet at ramme startlinjen i rette moment.

Ind i mellem var der opvisninger i freestyle leveret af seks unge windsurfere fra Thurø Windsurfing Klub. Med tow in blev de trukket op i høj fart, før de for øjnene af de mange tilskuere, der fulgte med fra stranden, udførte tricks som Vulcan, Funnel, Flaka og Spocks.

”Første udgave af WIND CUP var et eksperiment. Nu er vi i gang, og vi udbygger med nye aktiviteter, blandt andet stand up paddling. Jeg tror på, at WIND CUP 2013 får mindst dobbelt så mange deltagere som i 2012. Vi har ideelle faciliteter i Middelfart, og byen ligger lige midt i landet – der er ingen undskyldning for ikke at komme og være med,” fastslår Allan Borch Madsen.

Du kan læse mere på WIND CUPs facebookside.

content-loader
content-loader
content-loader