Gå til hoved-indhold
Kitesurfere burde have certifikat, mener en windsurfing-instruktør. ArkivfotoKapsejlads
Kitesurfere burde have certifikat, mener en windsurfing-instruktør. Arkivfoto

Kitesurfer stak af efter ulykke – windsurfer døde

En dramatisk kollision mellem en kitesurfer og windsurfer førte til en dødsulykke på den franske middelhavskyst ved Heyres. Kitesurferen stak af efter ulykken.

Af katrine bertelsen |

I fredags omkom windsurferen Patrick Ricaud fra Bandol efter en kollision med en kitesurfer ved Almanarre beach, ved Heyres. Efter at have forsøgt at genoplive ham, måtte lægerne efter to timer opgive, og Ricaud var død ved ankomsten til hospitalet.

Kitesurfer stak af

Kitesurferen forsvandt fra ulykkesstedet, mens en ven af den forulykkede hurtigt kom til stedet og fik holdt Patrick Ricauds hoved over vandet. Derefter fik de ham i land, hvor lægerne kunne gå i gang med at genoplivningsforsøg.

Ulykken har givet ny næring til debatten om sikkerhed ved kitesport og hvad der kan ske, når man mister kontrollen over udstyret.

Det som især har oprørt Pascal Boulanger som driver Eric og Peter Thieme Tremouille School of windsurfing i Almanarre, er at kiteren stak fra åstedet.

- Det provokerer mig meget. Sportsfolk skal ikke opføre sig på den måde, siger han, og mener at kitesurferne bør have godkendt certifikat for at udøve deres sport.

 

content-loader
content-loader
content-loader