Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
B/One er bygget af Bavaria og er tegnet af Farr Yacht Design.

B/One blev testet under Mumm Stelton Cup

Den næsten nye 23 fods B/One fra Bavaria, der ligner en nedskalleret Farr 400, fulgte med større både på skærende kurser. Båden til 3-4 personer koster lidt over 200.000 kr.

Af Troels Lykke |

En af efterårets klassikere, Mumm Stelton Cup, blev arenaen for en B/One test  mod alle de ”voksne” både.

Ved startlinjen kunne man godt frygte at blive kørt over, men en stor højde og forbavsende god fart sikrede et godt udgangspunkt for distancesejladsen.

Ved roret sad talentfulde Frederik Melson, danmarksmester i 29’er. Hans lange jolleerfaring skadede bestemt ikke B/Ones balance og fart. Vi fulgte fint med både som Luffe, X-35 og X-37 op mod topmærket.

Det fortæller Axel Waltersdorp, der promoverer B/One for Floor Marine i Aarhus.

Waltersdorf, tidligere Drage-verdensmester og Fredericia-sejler, fortæller videre om sejladsen i Mumm Stelton Cup:

Men en langt ben med plat læns tog et kraftigt indhug i farten. Her tvinger den asymetriske spiler en til at gå skærende kurs ned mod mærket.

Og når vinden så falder til 3-4 m/sek.  Er farten ikke nok til at opveje den længere distance.

Flyver ved 6-7 m/sek.

Det kræver 6-7 m/sek. for at få den 1000 kg tunge båd til at flyve for fuld udblæsning med bovvandet sprøjtende til siden.

Men det har vi desværre til gode, for der var ikke meget vind den søndag på Øresund.  I de få pust, der kom, var der kontant afregning som i en jolle, hvis gasterne ikke var klar til at hænge eller slække ud på storskødet.

B/One smed sig ned, indtil der blev lagt noget vægt ud i hængeselen. Her er der ikke plads til at falde i søvn.

Det kræver kun en times arbejde og en kran at få pakket båden sammen igen. Et beslag, der sættes på sænkekølen, er lige til at hugge stropper i og få hejst den op på vognen.

Min konklusion på dagen er, at man for en meget rimelig pris på lidt over 200.000 kr. får en frisk båd, der er udstyret til at sejle race, men også kan bruge til daycruise sammen med familie eller venner.

Få den på prøve

Floor Marine, som importerer båden, er klar til at låne B/One ud til interesserede sejlklubber, hvor både jolle sejlere og kølbådssejlere er garanteret en sejl-oplevelse, fortæller Waltersdorph.

Hvis du har lyst til selv at få nogle sjove timer på vandet, så kontakt allerede nu Floor Marine for at booke en uge i foråret. Det kan være i forbindelse med en træningslejr eller et andet klubarrangement, hvor B/One kan være med som et ekstra tilbud. Skriv til info@floor.dk

Her sejles der B/One ude i verden

content-loader
content-loader
content-loader