Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Båden på billedet var fuldstændigt tømt for redningsveste, vandski og våddragter, med andre ord gjort salgsklar, da den blev fundet. Tændingen var ødelagt, båden var sikkert startet med en skruetrækker!

Sea Ray 220 fundet - tyv ville bytte med bil

Ejeren af en Sey Ray i Rungsted blev ringet op at en mand fra Jylland, der ville sælge sin bil. Han blev tilbudt en Sea Ray i bytte for sin bil... Bilejer ville ikke ha dusør på 40.000 kr.

Af Troels Lykke |

Min ven jens Nielsen fra Rungsted er glad igen! Via massiv efterlysning og en dusør via www.baadmagasinet.dk og www.minbaad.dk og efterlysning på facebook er budskabet spredt ud over Danmark og helt ud i Europa.

Det fortæller en Drage-sejler, der hjalp sin ven.

Mange har "liket" eftersøgningen så i den sidste ende har rigtigt mange set efterlysningen.

I håb om at finde sin båd kørte Jens søndag til Helsingør og var alle broer og havne igennem hele vejen ind til Chr Havn, men båden var væk, væk!

Men sent søndag aften var der hul igennem. Jens blev ringet op at en mand fra Jylland, der var ved at sælge sin bil.

Bil for (stjålen) båd

Han var blevet tilbudt en Sae Ray 220 i bytte for sin bil og kunne ikke lade være med at undre sig over at det netop var en Sea Ray magen til den han lige havde set efterlyst på facebook.

Han ringede derfor til Jens og sendte nogle billeder af båden og i første omgang troede Jens ikke at det var hans båd for billederne var ummidelbart ikke taget af hans båd.

Men efter at have set detaljeret på billederne kunne Jens se at et par af billederne godt kunne være af hans båd alligevel (der var et par genkendelige fugleklatter på presseningen) mens andre af billederne var af en helt anden båd.

Vi fandt sgu båden - klar til salg...

Ved at se nærmere på billederne kunne vi genkende havnen til at være i Sydhavnen ved Teglholmen. Derfor kørte vi i går aftes ud for at se om vi kunne finde den, efter en kort eftersøgning fandt vi sgu båden!

Den var fuldstændigt tømt for redningsveste, vandski og våddragter, med andre ord gjort helt salgsklar. Tændingen var ødelagt, båden var sikkert startet med en skruetrækker!

Vi ringede til Politiet som kom og tog en rapport. Derefter sejlede vi båden hjem hvor den hører til. Ham røvhullet, der havde neglet båden må hellere forberede sig på et besøg af politiet en af de nærmeste dage....

Ville ikke ha dusør

Manden fra Jylland, der ringede ville ikke have en dusør (der blev hævet fra 5.000 til 40.000 kr., red.), han var glad for at kunne stoppe noget kriminelt og samtidigt var han glad for ikke at have taget en stjålet båd i bytte for sin bil.

Men nu vi kender vi altså modellen som kriminelle bruger med en stjålen båd. Stjæle en båd, prøve at bytte den bort mod noget andet af værdi, f.eks en bil - for derefter at sælge bilen og score kassen. En alt for nem manøvre, for mindre speedbåde har jo ingen nummerplader og er ikke registreret i skibsregisteret.

Det kan vi lære

Alle andre kan også lære lidt af denne historie. Hvis du har en båd skal du måske overveje at låse den fast til kajen med en stor kæde, montere en GPS tracker, sætte en ekstra kontakt et sted i båden som skal aktiveres før motoren kan startes og have en god forsikring.

Hvis din båd bliver stjålet skal den omgående efterlyses for den bliver hurtigt omsat til noget andet for den der tager båden i bytte, kan med god grund være i god tro for papirer kan nemt forfalskes.

content-loader
content-loader
content-loader