Gå til hoved-indhold
ens Bjergmose fra TORM Fonden uddeler pris til Ho Bugt Sejlklub ved næstformand Lars Thyme. Foto: Troels LykkeSejlklubber
ens Bjergmose fra TORM Fonden uddeler pris til Ho Bugt Sejlklub ved næstformand Lars Thyme. Foto: Troels Lykke

Sådan får man frivillige - Ho Bugt Sejlklub har løsningen

Ho Bugt Sejlklubs organisationsplan viser tydeligt at mange er villige til at påtage sig en opgave når blot den er veldefineret og begrænset, fortæller Tormfonden, der gav Ho Bugt Sejlklub Tormprisen.

 

Af Troels Lykke |

Fredag middag fik jeg en opringning fra Steen Wintlev-Jensen, sejladschef i Dansk Sejlunion. Steen indledte samtalen med at vi i HBS skulle have overrakt en pris lørdag, i forbindelse med unionens generalforsamling i Odense.

Det skriver Lars Thyme, næstformand i Ho Bugt Sejlklub. Han fortæller videre:

Da jeg var et stort spørgsmålstegn, hvilket Steen fornemmede gennem mobilen, uddybede han med, at HBS var blevet indstillet og udvalgt til at modtage TORM prisen 2012.

Lørdag var jeg så i Odense for at få overrakt prisen af Jens Bjergmose, direktør i TORM Fonden.

Det er 4. gang prisen uddeles og udover æren følger der 10.000,- kr., en kæmpe pokal, som kommer til at pynte, og fylde, i Messen det næste år, og en smuk buket blomster, som i bedste vinderstil straks er givet videre til en fan (i dette tilfælde min hustru), med prisen. 

Tidevand, gæstfrihed og frivillig arbejdskraft

Vestjysk beskedenhed gør at jeg ikke selv kan skrive hvorfor vi har fået prisen – men heldigvis har jeg fået en kopi af overrækkelsestalen, så her følger Dansk Sejlunions og Jens Bjergmoses ord for hvorfor valget faldt på Ho Bugt Sejlklub:

Ofte hører man at klubberne ikke kan dette og hint på grund af helt specielle og særlige forhold. I Ho Bugt Sejlklub driver man sejlklub ”på trods af”, her er man i stand til at lave sejlsportsaktiviteter med udgangspunkt i de aktuelle vilkår.

I stedet for at brokke sig over det lokale forhold, planlægger man sæsonen ud fra tidevandstabellen.

Klubben spænder vidt. Fra morgenbadere over ungdom til kite/windsurf. Klubben opleves som en meget inkluderende organisation og dermed som en lokal dynamo. Klubben udviser også stor gæstfrihed og er villig til at dele ud af de erfaringer de har fået gennem deres specielle historie.

Når man ser på klubbens organisationsplan, kan man undre sig over at der ofte tales om mangel på frivillige i danske foreninger. Ho Bugt Sejlklubs organisationsplan viser tydeligt at mange er villige til at påtage sig en opgave når blot den er veldefineret og begrænset.

Ho Bugt Sejlklub har i perioden 2003 – 2010 gennemført projekt ”nyt klubhus”. Det kan være svært at forestille sig at nogen har tænkt så stort som det endelige resultat viser, når man tænker på hvad udgangspunktet var, f.eks. klubbens tidligere klubhus, klubbens beliggenhed m.v..

Det endelige resultat er et smukt og yderst velfungerende klubhus med mange funktionelle detaljer.

Klubben formår at afvikle stævner trods udfordrende beliggenhed med tidevand og ofte hård pålandsvind. Som f.eks. da klubben i september afviklede DM for Wayfarer," lød det fra Jens Bjergmose fra Tormfonden.

Sådan skal en hjemmeside se ud

Jeg vil dog lige nævne at vores hjemmeside blev fremhævet som flot og overskuelig og de delegerede på generalforsamlingen blev opfordret til at kikke på den!

Jeg synes vi i HBS har god grund til at være stolte. Ikke kun over prisen, men også over de flotte ord der sættes på vores klub, og i særdeleshed over vores klubånd og engagement, fortæller Lars Thyme fra Ho Bugt Sejlklub.

content-loader
content-loader
content-loader