Gå til hoved-indhold
Rivalerne Bjørnholt og Antoft/Hjortlund kæmper om en god placering. Foto: Katrine BertelsenKapsejlads
Rivalerne Bjørnholt og Antoft/Hjortlund kæmper om en god placering. Foto: Katrine Bertelsen

Brødrene Bjørnholt til YSWC

Weekendens TORM Ungdoms Grand Prix i Hobie 16 SPI-klassen blev vundet suverænt af Daniel og Nicolaj Bjørnholt, som dermed har sikret sig en plads til ISAF Youth Sailing World Championship i Kroatien i sommer.

Af katrine bertelsen |

Søndag var skæbnedag for udtagelse til ISAF Youth Sailing World Championship i 2011, der skal sejles d. 7.-16. juli i Zadar, Kroatien. Stævnet i Vedbæk var eneste udtagelsessejlads for Hobie Cat 16 SPI klassen.

Brødrene Bjørnholt, der de senere par år har sejlet suverænt, skuffede heller ikke til Hobiernes udtagelse til YSWC, og løb med sejren, med 10 point foran nærmeste konkurrenter, Rasmus Antoft og Martin Hjortlund fra Horsens Sejlklub. Daniel og Nicolaj Bjørnholt skal dermed forsvare de danske farver til YSWC, hvor de sidste år i Tyrkiet vandt sølv.

Skuffelse for Horsenssejlere

Det var derimod en skuffelse for Rasmus Antoft og Martin Hjortlund fra Horsens Sejlklub, der fik en delt tredjeplads. De havde håbet, at det var dem, der skulle afsted til Kroatien. Gast, Martin Hjortlund, passerer aldersgrænsen snart, og det var derfor sidste udkald, hvis teamet skulle sejle YSWC.

Rasmus Antoft siger til minbaad.dk,

“Det var smadderærgerligt, at det ikke blev os der kom afsted. Nu ved vi ikke rigtig, hvad der nu skal ske. Om jeg skal have en ny yngre gast, eller om vi skal prøve at satse på noget formula 18 frem til OL i 2016, nu da flerskrog er tilbage på OL-programmet.“

Rasmus Antoft og Martin Hjortlund er forholdsvis nye i flerskrogsdisciplinen, men har på bare to år vist, at de har fat i det helt rigtige.

Unge kapsejladsledere

Baneledelse, protestkomite og jury var sammensat udelukkende af unge kapsejladsledere, pånær Jan Madsen, garvet kapsejladschef i KDY, der styrede e-jollebanen. Jan var trådt til i sidste øjeblik, da baneleder Jon Møgelhøj havde meldt forfald på grund af sygdom.

På Hobie/29er/RS:X og 49-banen var det Martin Frislev, der fik afviklet 31 starter i løbet af weekenden, og på jurybådene styrede Andreas Küchler og Søren Badstue, at der ikke blev rokket og rullet for meget.

Det var Mikael Jeremiassen fra Dansk Sejlunion der havde sammensat holdet, der dygtigt og professionelt styrede slagets gang, godt hjulpet af Vedbæk Sejlklubs mange og gode officials. Stævnesponsorerne TORM og Sydbank havde sejlertasker, drikkedunke og mange gode præmier til ungdomssejlerne.

Ialt deltog syv klasser til stævnet: 29er, Europa-joller, Hobie 16 SPI, Laser standard og radial, 49er og RS:X.

Anden afdeling af Torm Ungdoms Grandprix sejles den 20-22. maj i Sønderborg Yacht-Club.

Links:

Resultater: www.vedbaek-sejlklub.dk/Kapsejlads/Torm_UGP_2011

Vedbæk Sejlklub: www.vedbaek-sejlklub.dk

Sønderborg Yacht-Club: www.syckapsejlads.dk

Filialdirektør Claus Olesen fra Sydbank, Hørsholm uddelte præmier, her til Brødrene Bjørnholt. Foto: Katrine Bertelsen

content-loader
content-loader
content-loader