Gå til hoved-indhold
Danske sejlklubber mister medlemmer. Det skal der rettes op på, sagde Mads Kolte-Olsen fra Dansk Sejlunion på et møde i dag. Foto: Katrine BertelsenSejlklubber
Danske sejlklubber mister medlemmer. Det skal der rettes op på, sagde Mads Kolte-Olsen fra Dansk Sejlunion på et møde i dag. Foto: Katrine Bertelsen

PULS OG VAND I HÅRET: DS-projekt skal skaffe flere sejlere - sportbådsliga på vej

Medlemskrise skal løses med PULS OG VAND I HÅRET, et langsigtet projekt, som Dansk Sejlunion har sat i søen for at gøre sejlsporten mere attraktiv - særligt for sejlere i alderen 20+.

Af Troels Lykke |

Dansk Sejlunion står over for nogle voksende udfordringer, forklarer Mads Kolte-Olsen, generalsekretær i Dansk Sejlunion. Medlemstallet i klubberne og antal sejlere, der dyrker sejlads, falder nemlig.

PULS OG VAND I HÅRET er et langsigtet projekt Dansk Sejlunion har sat i søen med det mål at gøre sejlsporten mere attraktiv - særligt for voksensejlere i alderen 20+.

Sejlsporten skal være et attraktivt tilbud på lige fod med fx mountainbike, fitness eller havkajak - sportsgrene, der byder på fysisk udfoldelse, høj puls og personlig udvikling.

Et andet fokus er den måde, vi dyrker vores sejlads ude i de lokale klubber - både på land og på vand. Forandringen skal ske i tæt dialog med klubberne i Dansk Sejlunion.

- Vi - Dansk Sejlunion og klubberne - skal følge med udviklingen, hvis sejlsporten skal fylde det på landkortet, som sejlsporten fortjener. Voksensejlsporten har haft gyldne tider, men er ved at blive lidt grå i toppen. Derfor skal vi skabe nye rammer, der passer til de ønsker, som nutidens voksne stiller, fortæller Mads Kolte-Olsen i en pressemeddelelse fra Dansk Sejlunion. 

De konkrete tiltag vi vil sætte som mål, er:
 o Sejlsporten skal markedsføres som en attraktiv sport.
 o Fokus på, at man i sejlsporten får pulsen op, personlig udvikling og vådt sejlertøj.
 o Fokus på mere sejlglæde ved at uddanne og træne de sejlmæssige færdigheder.
 o Udvikle klubber med afsæt i puls og en mangfoldighed af tilbud.
 o Etablere et sportsbådsmiljø.
 o Etablere en sportsbådsliga.
 o Gøre det nemt at komme ud at sejle.
 o Bruge klubberne, netværk og dialog til at få succes.

Processen for PULS OG VAND I HÅRET
Processen for PULS OG VAND I HÅRET er en rullende proces, hvor dialogen undervejs med sejlere og klubber er ekstremt vigtig. Vi starter nu og vil allerede se de første tiltag rullet ud i løbet af 2013. Selve den grundige implementering vil tage tid, da den ligesom fx ATK-projektet, handler om klubbesøg, klubudvikling, lederuddannelse, træneruddannelse m.m.

Fælles for hele konceptet er at gøre sejlsport mere attraktiv og mangfoldig således, at vi igen kan få skabt "store generationer i dansk sejlsport".

Tidsplan
 o Vi starter 1. maj 2013
 o Vi samler et "puls i klubben" DS Netværk
 o Vi samler et "sportsbåds" DS Netværk
 o Klubkonferencen vil i november 2013 samles omkring Puls og Vand i håret.
 o Sportsbådsligaen starter i 2014

Se den fulde baggrundsbeskrivelse på www.sejlsport.dk/puls

content-loader
content-loader
content-loader