Gå til hoved-indhold
Jørgen Svendsen går først i mål, i sidste sejlads. Målsnoren er der for at udelukke enhver tvivl om, hvor mållinjen er! Foto: Mikkel Nørrelykke/Konrad FloryanKapsejlads
Jørgen Svendsen går først i mål, i sidste sejlads. Målsnoren er der for at udelukke enhver tvivl om, hvor mållinjen er! Foto: Mikkel Nørrelykke/Konrad Floryan

”Gamle” stjerner til OK-mesterskab

Jørgen Svendsen vandt til Ok-jollernes klubmesterskab i Hellerup, men Dragesejler Lars Hendriksen tog en femteplads trods debut, blandt 24 OK-joller. Interview.

Af katrine bertelsen |

Lars Hendriksen, dedikeret Dragesejler, lod sig lokke af Frank Berg (der også var vinsponsor) til at sejle klubmesterskab for OK-jolle i lørdags i Hellerup.

- Frank og jeg er jo i familie, og han viste mig en masse OK-fotos til en fødselsdag. Så ringede han pludselig et par dage efter og sagde, at jeg kunne låne en jolle. Så jeg sprang på og trænede fredag eftermiddag, og lørdag sejlede vi klubmesterskab, fortæller Lars Hendriksen.

De to første sejladser var traditionel banesejlads med start ved Hellerup Sejlklub, derefter nord i på en halvvind op til Poul Elvstrøms hus, ud til et bundmærke, kryds tilbage til Elvstrøms hus og derefter halvvind i mål.

Lars Hendriksen har aldrig siddet i en OK-jolle før, så ambitionerne var beskedne.

- Det var bare så skægt, siger han. Jeg havde et mål om at komme i den bedste halvdel, så jeg er helt stolt af min femteplads.

Vælteture med grin

Lørdagens tredje sejlads var en distancesejlads rundt om Middelgrunden. Vejret var blæsende med hårde pust, og vindretningen noget skiftende.

- Vi lænsede ud til Middelgrunden, og jeg havde fået mange gode råd  til fredagens øvelsessejlads, som jeg fulgte, siger Lars Hendriksen.

- Jeg lå side om side med Claus Høj Jensen, og vi kunne se dem vælte på stribe forude. De har jo noget med at stå op, når de lænser, men det turde jeg ikke. Så Claus og jeg sad og grinede, lige indtil Claus også væltede. Han lignede en sælhund, som han lå der i vandet, siger Lars Hendriksen.

Krydset tilbage til Hellerup tog en time, og Lars Hendriksen fortæller, at han havde så ondt i lårene, som om han havde løbet en halvmarathon.

- Det var en rigtig sjov lørdag. De sejler pænt og fair, de er nogle guttermænd. Det er voksne sejlere og de er dygtige. Jeg har fået lyst til at prøve mer’, men jeg bare ikke tid, slutter Lars Hendriksen.

Aftenen sluttede med OK-fest i Hellerup, og baneleder Konrad Floryan afslører at der var fest frem til kl.3, så det var garanteret heller ikke kedeligt.

Resultater fra klubmesterskab/My Way Cup for OK-joller i Hellerup.

Opti-far og Drage-sejler fra Rungsted, Lars Hendriksen, tog femteplads i første hug i OK-klassen. Så hvorfor træne? Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader