Gå til hoved-indhold
Mathias Livbjerg laver en flot læ start i fredags. Der blev også sejlet lørdag og søndag. Foto: Erik VenøboKapsejlads
Mathias Livbjerg laver en flot læ start i fredags. Der blev også sejlet lørdag og søndag. Foto: Erik Venøbo

OK-DM: Svendsen planede forbi Myralf og vandt

Lille Bønnerup Strand Sejlklub tog imod 42 OK-sejlere. Herunder verdensmesteren i Europajolle, Mathias Livbjerg, men DM blev en kamp mellem Jørgen Svendsen og Stefan Myralf.

Af Troels Lykke |

Før sidste sejlads førte EM-sølvvinderen Stefan Myralf med et point foran klubkammeraten fra Hellerup Sejlklub, Jørgen Svendsen, men da sidste sejlads blev sejlet på Djurslands spids i Bønnerup, var Jørgen Svendsen hurtigst.

- Jeg rundede som nummer fire ved første topmærke, men sejlede hurtigt forbi de andre. Det blæste 11-12 m/sek. og det var ligesom at jeg satte båden i gear ud mod slagmærket. Jeg gik luv om Myralf, jeg blæste forbi ham og ved slagmærket bommede jeg, mens Lindhardtsen og Myralf stagvendte for ikke at kæntre, og så var jeg endnu længere foran. Jeg synes min nye newzealandske Icebreaker-jolle og mit Quantum-sejl fra sidste år virkede hurtigere på halvvind, siger den 49er-årige Jørgen Svendsen til minbaad.dks redaktør, der også sejlede med indtil jeg blev sejlet ned og forlod stævnet med en måske totalskadet OK-jolle.

Jørgen Svendsen vandt også DM sidste år i OK-jollen og Finnjollen, mens det kun blev til sølv i år i Finnjollen, som han har satset mest på.

Eurpajolle-verdensmester lå i top fem

I flere sejladser lå Jørgen Svendsen og Stefan Myralf langt foran hele feltet og i nogle sejladser lå den 18-årige verdensmester i Europajolle, Mathias Livbjerg som nummer tre, selvom han var ti kilo for let, han havde dog sin far med som træner. Men efter en tyvstart og en ikke-startet røg Livbjerg fra en 5. plads og ned på en 12. plads.

- Mathias gjorde det virkelig godt, siger Jørgen Svendsen, der også roser Bønnerup Strand Sejlklub, der trods 35 medlemmer gjorde det rigtigt godt.

- Det var henrivende at en så lille sejlklub kan stable et så godt DM sammen. De stod på stilke for os, siger Jørgen Svendsen.

Fra gummibåd til køkkenhjælp

Stævneleder Erik Venøbo, kæmpede på land og vand og lavede et DM med kun 7-8 hjælpere.

- Når vi kom i land gik vi ind i køkkenet og arbejdede videre. Vi er effektive også da vores 380 graders ovn gik i stykker fredag aften, så skaffede vi en ny, siger Erik Venøbo.

Fra venstre: Stefan Myralf, Jørgen Svendsen og Jørgen Lindhardtsen.

Jørgen Lindhardsen, 68 år, ses her i sin ældre jolle DEN 1280.

Minbaad.dks redaktør sejlede med på første dag, indtil jeg blev sejlet ned og derefter røg sejlet ud af mastens hulkeele og bom og mast smadrede trædækket, der sandsynligvis er totalskadet. Fotos: Erik Venøbo

Resultater

content-loader
content-loader
content-loader