Gå til hoved-indhold
Tom Bøjland i sin A-Cat. - Mine børn sagde farvel til mig i går, men jeg regner med at komme sikkert rundt, siger han. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Tom Bøjland i sin A-Cat. - Mine børn sagde farvel til mig i går, men jeg regner med at komme sikkert rundt, siger han. Foto: Troels Lykke
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Sølvroret i Svendborg: Fyn Rundt i en A-Cat

Tom Bøjland har ikke før sejlet Fyn rundt. Nu prøver han det bagbord rundt i en A-Cat. - Jeg har radio og nødraketter med, sagde han før start til minbaad.dk. Følg bådene på TracTrac. Se galleri.

Af Troels Lykke, Svendborg |

BådNyt og Svendborg Amatør Sejlklub kan klappe sig selv på skulderen. Sidste år var der 15 både til singlehand-sejladsen, Sølvroret, i år var der 97 startende i Svendborg med sejlere fra Danmark, Norge, Slovenien og Tyskland.

Starten gik desværre i ingen vind men heldigvis i medstrøm.

Og pressen har denne gang fået øje på Sølvroret med omtale i både Fyns Amts Avis, Fyns Stiftstidende, tyske Yacht (største bådmagasin i Europa), TV 2 Fyn og DR Fyn Radio og minbaad.dk var der også i morges, da første start gik med de mindste både, herunder Mini 650erne og fire Seascape 18 var der også.

Følg sejlerne på TracTrac her

Flere af dem kæmpede med at komme på den rigtige side af startlinjen. Vi gav i hvert fald journalist Øjvind Bordal fra Bådmagasinet et skub, så han i en Seascape 18, han havde lånt, ikke kom for tidligt over start.

Mindste båd vi spottede var en A-Cat, der tilhører Tom Bøjland, der aldrig før har sejlet Fyn rundt. Nu gør han det så i den lynhurtige katamaran.

Ekspert: Sejlerne bliver trætte i Lillebælt

Mest erfarne singlehand-sejler var Jan Møller, der har sejlet Jorden rundt nonstop for få år siden i en Open 40. Han vil sådan set gerne rundt om jorden igen, men pengene er der ikke lige, sagde han og smilede skævt fra sin Aphrodite 101, der normalt holder til i Vedbæk.

Se minbaad.dks galleri

- Udfordringen for sejlerne i sejladsen bliver at de er trætte i Lillebælt, måske kan folk få sovet lidt nord for Fyn, men selv regner jeg ikke med at sove, men det bliver et problem med søvn, hvis turen tager mere end 30 timer, sagde han.

Dansk mester smider anker i nat

Den danske mester i Ylva, Flemming Fjord, fortalte at han ville smide anker en times tid undervejs, selvom han kæmpede løs mod en anden Ylva.

- Hvis jeg bliver for træt til at sejle, så tror jeg det er godt givet ud med en times søvn, siger sejleren, der har monteret et bovpryd på sin Ylva. Der sejles nemlig ikke efter DH men blot efter søvejsreglerne og ingen bøjer skal respekteres.

En Maxi 999 havde da også været på grund i Svendborg Sund og satte motor for at komme fri, men det rapporterede han ind til ledelsen af sejladsen, fortalte han til minbaad.dk da han sejlede i Langelandsbæltet.

En toptunet Folkebåd fra Reersø med gennaker.

Denne lille Hobie Cat sejler også rundt.

Jette fra Dansk Sejlunion er heldig og sejler på en Xp 33er.

Bo Skaaning, B&G-forhandler fra København, sejlede på en flot tysk kulfiberbåd, der nu er til salg for 650.000 euro.

Tom Bøjland var glad før start. Vi tror han er helt smadret af træthed i nat...men han har anker med fortalte han.

Tom Bøjland tv. blev interviewet live af DRs Bo Hasseriis til højre. Manden bag sejladsen, Morten Brandt fra BådNyt, ses i midten.

Jan Hansen, Quantum-boss og formand for Danboat, fortalte at han var glad for specielt to ting: Selvstyren og Espresso-kaffemaskinen. - Jeg har 200 kapsler med så der er rigelig med kaffe, sagde han.

Jan Møller i god stil i sin Aphrodite 101. Det var noget mere behageligt end at sejle i sydishavet, forklarede han.

content-loader
content-loader
content-loader