Gå til hoved-indhold
Se video fra BådNyt. Aluine 35 er suverænt i front. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Se video fra BådNyt. Aluine 35 er suverænt i front. Foto: Troels Lykke
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Sølvroret: A-Cat opgiver - Aluine 35 fører sikkert

6 grader og næsten ingen vind i nat slog A-Cat ud med Tom Bøjland, der vendte om ved Romsø. Aluine 35 i front hos kølbåde ved Bågø. Barracuda fører blandt flerskrog ved Helnæs.

Af Troels Lykke |

Det er super hårdt at sejle alene og det er super, super hårdt, hvis der slet ingen vind er, dermed tager turen dobbelt så lang tid. Det måtte 97 sejlere sande i nat på den hårde måde.

De startede fredag morgen klokken 8 fra Svendborg og de sejler bagbord rundt om Fyn.

Hovedfeltet er på Nordfyn viser TracTrac. Første kølbåd er Kim Haugaard i Aluine 35, han har passeret Bågø og sejler nu med 6 knob mod mållinjen i Svendborg.

Se minbaad.dks galleri fra sejladsen

Første flerskrogsbåd er som ventet Jan Andersen i trimaranen Barracuda, der vandt sidste år i en tid på lidt over 15 timer. Nu ligger trimaranen ved Helnæs og der er sejlet mere end 24 timer i sølvroret.dk

A-Cat vendte om ved Romsø

Den lille A-Cat med Tom Bøjland er udgået, fortæller hans ven Anders Friis.

- Han vendte om ved Romsø og sejlede tilbage mod Svendborg, hvor han her til morgen mødte modstrøm og gerne ville trækkes ind. Nu har han fået kontakt og er på vej ind mod Svendborg, siger Anders Friis, der fortæller at Tom Bøjland ikke har lukket et øje i nat.

Ander Friis fortæller også at solojordomsejleren Jan Møller lige nu i sin Aphrodite 101, ligger ved den gamle Lillebæltsbro, mens mange af de større både endnu ikke er i Lillebælt.

På TracTrac kan man se at bådene sejler med meget lav hastighed, men der er lovet mere vestlig vind i dag, hvilket passer godt til de trætte sejlere, der skal til Svendborg.

Barracuda er i front igen med Jan Andersen fra Sydfyn. Foto: Troels Lykke

Rigger og smed Kim Haugaard er sej. Han er i front i sin selvbygget Aluine 35.

content-loader
content-loader
content-loader