Gå til hoved-indhold
Mester i 2012 Bent Hansen, får overrakt pokalen af Dan Ibsen. Foto: VSKKapsejlads
Mester i 2012 Bent Hansen, får overrakt pokalen af Dan Ibsen. Foto: VSK

Årets Virtual Skipper: De får kamp til stregen

Så er der åbnet for tilmelding til årets Virtuel Skipper sejladser. Sidste års vinder Bent Hansen er kampklar, og de får kamp til stregen, fortæller han til minbaad.dk.

Af katrine bertelsen |

Når frosten holder Danmark i sit kuldegreb, smøger landets Virtual Skipper–sejlere ærmerne op til årets dyst. Det er tredje år i træk der afholdes Dansk Indendørs-Mesterskab i virtuel sejlads. Tilmeldingen er åben og der er allerede over 20 tilmeldte.

Virtual Skipper er en kapsejladssimulator til PC, hvor du sejler mod andre ”live” over nettet. Computersimulatoren, eller rettere, spillet, er udviklet over de sidste små 15 år, og er i sin 5 version, der er meget virkelighedstro, med skraldere, rummere, strøm, bølger, pust og vindhuller. Derudover indeholder spillet en højtudviklet ISAF-regel generator, en slags digital umpire, der benhårdt tildeler straffe for regelovertrædelser.

Mesterskabet bliver afholdt i de gamle Americas Cup Class ACC-både.

-Båden kræver at sejleren mestrer en delikat blanding boathandling, teknik, taktik og strategisk overblik. Det bliver ganske enkelt mest virkeligt, når vi sejler i de store ACC’ere, siger Søren Østerbro fra kapsejladsledelsen.

Alle kan deltage

Alle kan deltage, det kræver kun programmet og en PC. Men også her gælder det, at timer på vandet giver højde og fart. De sidste års mestre ligger da også allerede nu og træner på banerne, som kapsejladskomiteen allerede har offentliggjort.

-Det er marginaler der afgør sejren, nærmest tættere end rigtig sejlads, siger Søren Andresen fra Herslev Sejlklub, der vandt mesterskabet i 2011.

Bent Hansen er kampklar

Sidste års mester, Bent Petersen, Holbæk, mener selv at han vandt sidste års mesterskab ved hjælp af intens træning.

- Jeg trænede på alle baner, observerede vind og strøm-mønstre i ugerne op til finalestævnet. Jeg var vel nok den bedst forberedte, siger den 51 årige tur og kapsejler, der i sæsonen sejler i sin 37 fods sejlbåd.

- Og de får kamp til stregen, siger Bent Hansen til minbaad.dk. - Der er blevet trænet intensivt i de sidste tre måneder, så du kan bande på, at de får kamp til stregen.

Selve mesterskabet er bygget op om en række kvalifikationssejladser, der sejles tirsdag og/eller onsdag aften i februar måned. Og bare rolig – der er fratrækkere til dem, der løber på ski i februar. De 20 bedst placerede bliver udtaget til finalestævnet, der i år sejles lørdag den 2. marts. Finalerne sejles over 6 sejladser Fakse Ladeplads Sejlklubs lokaler, eller naturligvis hjemme fra din egen stue, over nettet.

Der er åbent for tilmelding, med frist den 5. februar, og første start går kl. 20.30 samme dag.

Programmet kan hentes og spilles online med en gratis demoversion, mens den større version, der gi’r mere havnerespekt, er nødvendig for at deltage i DiM.

Flere informationer fås på Virtual Skippers hjemmeside

Kontakt: Kapsejladskomiteen v/ Søren Østerbro: soeren.oesterbro@gmail.com

Kilde: Pressemeddelelse, VSK-Danmark

content-loader
content-loader
content-loader