Gå til hoved-indhold
Sjælland Rundt anno 1957, 10 år efter det startede. Foto: ?Kapsejlads
Sjælland Rundt anno 1957, 10 år efter det startede. Foto: ?

Sjælland Rundt rykkes 14 dage frem: Back to basics

Som en konsekvens af det faldende antal deltagere, går Sjælland Rundt nu tilbage til basics, og flytter sejladsen 14 dage frem. Starten går 13. juni.

Af katrine bertelsen |

En af Danmarks ældste sejladser, er nu i 48 år blevet arrangeret af Helsingør Amatør Sejlklub. Den var i mange år verdens største kapsejlads, men tiderne skifter og det er ikke længere moderne at sejle langt. Det skriver Kim Christian Dragstrup, formand for Helsingør Amatør Sejlklub

Sjælland Rundt, måske for sidste gang?

Deltagerantallet er nu reduceret så voldsomt, at vi sidste år begyndte at kunne se enden for sejladsen, men efter mange henvendelser og udtrykte ønsker om at bevare den, vil vi endnu et år arrangere sejladsen, der har være klubbens varemærke i mange år.

Sjælland Rundt Classic

Vi går nu tilbage til kun at sejle Sjælland Rundt, ikke flere forsøg på at forkorte sejladsen ved at indføre nye ruter, der ikke går Sjælland Rundt. Sjælland Rundt tilbage til rødderne. Der vil være skippermøde torsdag kl. 16.00.

Med eller uden målebrev

Alle får i år mulighed for at deltage. Sejlbåde med målebrev, sejlere der vil forsøge turen som cruising uden målebrev, sejlbåde der vil prøve kræfter og sejle rundt twohanded (kun 2 mand/kvinder ombord) efter skærpede sikkerhedsregler, og endelig vil flerskrogsbåde også være velkomne.

14 dage frem, og start torsdag

Vi flytter sejladsen 14 dage frem i kalenderen og starter allerede torsdag aften den 13. juni, for at have mulighed for at lave præmieoverrækkelse lørdag aften og få lidt ’aftersailing’ hygge i havnen.

Maksimal sejladstid er udvidet fra 60 til 72 timer, så de langsommere både har større chance for at nå rundt. Sejladsen skydes af søndag kl. 18.00, derved kan de fleste sejlere nå at sejle tilbage til hjemhavnen og møde på arbejde om mandagen, ganske vist lidt trætte.

Danmarks smukkeste sejlads

Sejladsen er stadig lige spændende og varieret, og efter mange sejleres udsagn stadig en af landets smukkeste og mest alsidige sejladser. Kan man lide at prøve kræfter og sejle langt, så er her muligheden for i lystig kappestrid at nyde turen rundt om Sjælland.

Turen går oftest med Sjælland om bagbord – men ved gunstige vejrforhold vil den gå modsat – på to forskellige baner, efter hvor dybt båden stikker. De mindre gennem Bøgestrømmen og de større rundt Møn, gennem Grønsund.

Banerne

Bane 1 (Mindre både): Omkring Sjælland gennem Bøgestrømmen: 216 sømil.

Bane 2 (Større både): Omkring Sjælland og Møn gennem Grønsund: 232 sømil.

Maksimal dybgang på bane 1 er anslået til 1.70 cm.

Der sejles vest om Saltholm. Ved Sjællands Odde må der sejles gennem "Snekkeløbet"!

Sejladsprogram

Sejladsprogram med sejladsbestemmelser og praktiske informationer samt deltagerliste med løbsinddelinger kan hentes på www.sjaellandrundt.dk op til sejladsen.

 

 

 

 

content-loader
content-loader
content-loader