Gå til hoved-indhold
Palmer og strand. Vejret er ikke kun sol og sommer i Florida.Kapsejlads
Palmer og strand. Vejret er ikke kun sol og sommer i Florida.

Danske A-Cat sejlere til VM i Florida

Thomas Paasch og Frederik Stage-Nielsen deltager i VM for A-Cat, der sejles ved Islamorada i the Florida Keys. Frederik har netop indgået samarbejde med den engelske sejlsportsgigant Crewsaver.

Af katrine bertelsen |

Det bliver nogle hårde dage i Florida for de to danske A-Cat sejlere Thomas Paasch og Frederik Stage-Nielsen. Listen over gode sejlere der delatger i VM er nærmest endeløs, med bl.a. den forsvarende verdensmester australske Steve Brewin.

Australierne satte sig tungt på de første fem placeringer ved sidste års VM i Aarhus, med Brewin på en førsteplads. Bedste dansker var Thomas Paasch på en 13. plads.

Udover Steve Brewin stiller australierne op med en hård gruppe, der alle lå i top fem i 2012: Andrew Landenberger, Jack Benson og Brad Collet.

- Også Nathan Outteridge (49'er verdensmester, OL guld vinder, AC45 skipper hos Artemis) kommet på listen blandt de 117 deltagere, så vi andre dødelige rykker atter en plads ned, fortæller Thomas Paasch til minbaad.dk.

Sponsorat til Frederik

Mange sejlere er allerede kommet til Islander Resort på Islamorada i the Florida Keys og er begyndt at træne. Fra dansk side er Frederik Stage-Nielsen allerede ankommet den 15.10, forhåbentlig fået samlet sin båd og kommet på vandet.

Frederik Stage-Nielsen har netop indgået samarbejde med den engelske sejlsportsgigant Crewsaver. Han er tidligere Hobie Tiger danmarksmester, og fast deltager ved Harboe Cup i Skælskør og Sail Extreme i Kerteminde.

Sponsoraftalen er indgået af den danske Crewsaver distributør Pro-Safe A/S.

- I England er mærket meget udbredt hos ”dinghy” sejlerne, og derfor vil vi gerne bakke op om både Crewsaver og de unge jollesejlere herhjemme, fortæller salgschef Søren Larsen fra Pro-Safe A/S.

Frederik Stage-Nielsens målsætning i Florida er at komme i top 40 og top 3 blandt juniorsejlerne (under 25 år.)

- Jeg selv tager afsted på fredag, hvor registrering og måling starter. Forhåbentlig tillader vejret et par træningspas inden practice race søndag, siger Thomas Paasch.

”Sjovt” vejr

Sejladserne sejles på atlanterhavssiden af øen Islamorada, beskyttet af et stort rev og midt i nordøstpassaten. Hvor vejret normalt er stabilt, er det i øjeblikket præget af fronter med med temmelig meget vind.

- Hurricane Rafael ser heldigvis ud til at køre via Bermuda og nordpå – så alligatorer og hajer er nok den største fare i denne omgang, slutter Thomas Paasch.

Der er planlagt ni sejladser fra mandag den 22. oktober til fredag den 26. med følgende lørdag som reserve.

Se stævnets facebook side her

og følg med i sejladserne her

Med tøj fra Crewsaver skulle Frederik Stage-Nielsen være klædt på til Floridas skiftende vejr.

content-loader
content-loader
content-loader