Gå til hoved-indhold
Jørgen og Jacob Boisen-Møller ligger på en 3.plads, efter to sejladser til VM for Flying Dutchman i Skotland. Foto: MarcKapsejlads
Jørgen og Jacob Boisen-Møller ligger på en 3.plads, efter to sejladser til VM for Flying Dutchman i Skotland. Foto: Marc Turner/pfmpictures

Blæsende start på VM for Flying Dutchman

Jørgen og Jacob Boisen-Møller ligger efter første dag til VM for Flying Dutchman i Skotland på en tredjeplads. Vejret er meget blæsende, så kun halvdelen af deltagerne sejlede 2. sejlads.

Af katrine bertelsen |

Så er VM for Flying Dutchman kommet i gang. Det sejles i Largs i Scotland, som ligger vest for Glasgow. Sejladserne startede mandag, og stævnet slutter på søndag, efter forhåbentlig ni sejladser.

– Kun omkring 40 både har taget turen herop. Formodentligt dels fordi der er temmelig langt og dels fordi vejret ikke har det bedste ry, fortæller Jørgen Boisen-Møller.

Vejret levede helt op til forventningerne på førstedagen. I de første to sejladser blæste det 8-12 m/s og med særdeles kraftig regn. Sigtbarheden var ringe, og da banerne samtidigt var lange med en tilstræbt vindertid på 1½ time, var det svært for alle at finde mærkerne.

– Vi har lagt ud med placeringerne 5-3, som giver en samlet tredjeplads. Vores ungarske venner, Szabolcs Majthenyi & Andras Domokos, har været fuldstændigt urørlige med serien 1-1 og et forspring på 2-3 minutter i begge sejladser. De sejler i deres nye Planatech FD (www.planatech.it), og den repræsenterer et kvantespring i Flying Dutchman design. Vi har trænet mange mange timer sammen med dem, så vi kender deres normale fart, men de har taget et stort spring i år. Det fik vi et varsel om allerede ved Kielerugen, som de vandt med en pæn margin ned til os, siger Jørgen Boisen-Møller.

– Der er stadig syv sejladser tilbage, og vi skal nok give den gas, lover Jørgen Boisen-Møller fra Skotland.

Stillingen efter to sejladser:

  1. Szabolcs Majthenyi & Andras Domokos, Ungarn. 2 p
  2. Enno Kramer & Ard Geelkerken, Holland. 5 p
  3. Jørgen Bojsen-Møller & Jacob Bøjsen-Moller, Danmark. 8 p

Se flere resultater på VM's hjemmeside her.

content-loader
content-loader
content-loader