Gå til hoved-indhold
Havne
Hou Havn er med i booking-systemet.

Marinaguide.dk med i kapløbet om online-booking af havnepladser

Lystbådehavnene i Hou, Bønnerup og Aabenraa er nogle af de første havne i Danmark, der tilbyder online booking af attraktive pladser. Det gør de via den nye online guide Marinaguide.dk.

Af Troels Lykke |

Bag både guide og booking står Karin Meulengrath, der selv sejler både tur- og kapsejlads i sin Scankap99.

”Jeg har selv manglet et bookingværktøj. Vi skal altid sejle enormt tidligt for at nå i havn inden middag, så vi kan få en ordentlig plads til vores hunde og min brors børn. Hvis jeg kan booke en plads på forhånd, så kan vi få tid til at fiske undervejs, kaste anker og bade eller bare nyde morgenkaffen i ro og mag. Det kan godt være, det koster lidt mere, men fornøjelsen er også meget større,” siger hun i en pressemeddelelse.

En marinaguide for havn og bagland
Marinaguide.dk blev søsat for et års tid siden. Hjemmesiden er først og fremmest en ny type havneguide, der binder aktuel og opdateret viden om baglandets aktiviteter og attraktioner sammen med havnens faciliteter.

Guiden er en indbydende og overskuelig portal med flotte billeder, luftfotos og relevant viden om både havn og seværdigheder og med en dækkende kalender for området.

En kalender, der altid er opdateret af Danmarks største kulturkalender, KultuNaut. Det er nemt og indlysende at navigere på sitet.

Hou Havn glad for Marinaguide.dk
Pr. 1. juni var 50 havne med på portalen, men sejler og initiativtager Karin Meulengrath regner med at nå op på 80 i løbet af sommeren.

Hun forventer også, at flere havne vil tilbyde online booking via sitet – enten ved at bruge hendes system eller ved at integrere Tallykeys bookingsystem.
Palle Johansen, der er havnefoged i Hou Havn, er spændt på at se, hvor mange der vil benytte sig af muligheden.

”Jeg tror, det tager nogle år, før det her slår igennem, men jeg vil gerne være på forkant, og så koster det os kun noget, hvis pladsen rent faktisk bookes online,” siger Palle Johansen.

Desuden er han glad for selve guiden.
”Marinaguide er i forvejen et godt koncept, som vi har været med til at støtte fra begyndelsen. Især er kalenderfunktionen rigtig god. Jeg kan selv skrive aktiviteter ind, men hele baglandets aktiviteter er automatisk med, så jeg ikke behøver at være opmærksom på det,” fortæller han.

FAKTA:
Marinaguide har pr. 1. juni 50 havne med. Der forventes mindst 30 mere med i løbet af sommeren.

Havnene i Hou, Aabenraa og Bønnerup er desuden koblet på bookingsystemet, og flere er på vej.

Guiden kobler de traditionelle oplysninger om faciliteter med kort, stemningsbilleder, luftfoto, oversigt over seværdigheder, kalender og kontaktinformationer. Havnene vælges geografisk på et kort over Danmark.

Karin er en frisk sejler, der har kastet sig ud i markedet for online guide og booking til de danske havne.

Sådan ser siden ud, når man klikker ind på Hou Havn på Marinaguide.dk. Til højre kan I se et billede af Hous havnefoged.

Bag både guide og booking står Karin Meulengrath, der selv sejler både tur- og kapsejlads i sin Scankap99.

content-loader
content-loader
content-loader