Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Team Korsgaard fra KDY ses her med fremmede sejl. Fotos: Jens Hjort
Kapsejlads
Vinderne Larsen, Rydløv og Korsgaard får præmien fra Gert Toft, Pantaenius
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Mads Korsgaard vinder Pantaenius Cup med lånte sejl

Mads Korsgaards Elvstrøm-sejl var forsvundet via en fragtmand før start, alligevel vandt han Pantaenius Cup for H-både i Silkeborg Sejlklub med Anders Rydløv og Kim Larsen. Se fotos.

 

Af Troels Lykke |

Løbet strakte sig over lørdag-søndag i bededagsferien. Der blev sejlet i alt 6 sejladser med den nordiske mester Mads Korsgaard som en samlet - og ret suveræn vinder.

Sejl væk før start

Det startede ellers ikke godt for Mads Korsgaard, da hans egne Elvstrøm-sejl var forsvundet et eller andet sted i det danske fragtmandssystem.

Med lånte sejl fra en Silkeborg-sejler, inklusive spiler, lykkedes det ham at vinde med fire første- og en andenplads efter fratrækker, som var en tredjeplads.

I den samlede stilling, som løber over tre år, fører Anders Bertelsen fra Århus dog stadig foran Steffen Stegger og med Mads på en tredjeplads. Afgørelsen om førstepladsen til næste år er stadig helt åben, som placeringerne ligger nu.

Ingen gaster i vandet i år - fem i 2012

Selve stævnet var ikke så dramatisk som i 2012, hvor fem gaster fald over bord, da kun en enkelt i år måtte en tur i de kolde bølger. Han var på vej ud på fordækket med spilerstagen, da skipperen pludselig bestemte sig for en anden kurs.

Der var i alt 16 både til stævnet. Den bedste lokale sejler var Lars Wegener med en andenplads. Se resultater.

Han har et verdensmesterskab i bagagen som gast hos Herluf Jørgensen fra Skagen sammen med mange andre gode resultater, så han er ikke ganske uerfaren.

Træner mod VM i Thisted

Sammen med to andre ret erfarne sejlere, har de lagt et træningsprogram med henblik på at opnå et godt resultat ved VM for klassen i Thisted til august.

I den specielle Silkeborg-disciplin med at krydse Gudenåen, som stævnet afsluttes med for underholdningens skyld, og som kaldes Djævleracet, var det dog en lokal sejler, der løb med førstepræmien på Kr. 350,00

content-loader
content-loader
content-loader