Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Sejlads i Amtoft i 2012. Fotos: Ole Vognstoft
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Landsbyen Amtoft og købmanden holder forpremiere på VM i H-båd

Amtoft Lystbådelaug og købmanden i Amtoft med 200 indbyggere, holder Sparcup for H-både i Limfjorden. VM sejles i år i Thisted. Koner og kærester er hjælpere, ellers går det ikke.

Af Troels Lykke |

Lørdag den 11. maj er Amtoft Havn for tredje år i træk ramme om en stor kapsejlads for H-både.

På deltagerlisten finder man bl.a. 2010-verdensmesteren Steffen Stegger fra Hadsund samt DM-sølvvinderen fra 2012, Per Hovmark fra Thisted.

Stævnet har deltagelse af ca. 20 H-både fra hele Jylland.

- Vi vil skabe et stævne, som trækker deltagere langvejs fra – og her får vi god hjælp af den smukke natur og de meget attraktive forhold i Amtoft, siger stævneleder Ole Bundgaard, der samtidig slår fast, at nerven i stævnet er de mange frivillige.

Koner og kærester hjælper til

- Uden hjælp fra familie, koner, kærester m.fl. kunne det slet ikke lade sig gøre, siger han.

Det er tredje gang, stævnet finder sted – og hver gang har købmanden i Amtoft, Benny Gade, været en aktiv medspiller. Både i form af praktisk og økonomisk hjælp.

- Sådan en kapsejlads er vigtig for hele byen, og vores fælles mål er, at gæsterne bliver gode ambassadører for Amtoft og hele egnen. Når de kommer hjem, må de gerne fortælle om Amtoft som et aktivt og imødekommende område, der er attraktivt at besøge eller bosætte sig i, siger Benny Gade.

For Amtoft Lystbådelaug er det vigtigt at have et tidssvarende og aktivt miljø omkring havneområdet i byen – og H-bådene er en ægte succeshistorie, skabt med en målrettet indsats.

I Amtoft Havn er der således 13 H-både – man skal faktisk til Aarhus, Vejle og København for at finde en tilsvarende koncentration.

Skrækscenarie er halvtomme havne

- Vort skrækscenarie er halvtomme havne, både, der ikke bliver brugt og en forening uden fællesskab. Vi skal alle bidrage til at undgå en sådan udvikling, for ellers ender vi som et udkantsområde, siger formanden for lystbådelauget Knud Lynge.

Kapsejladserne i Amtoft har haft en stor og positiv virkning på aktiviteterne på havnen – til formandens store tilfredshed.

- Vi er tildelt et VM-udtagelsesstævne i 2014, vi sender tre Amtoft-både til VM i Thisted og én til DM i Faaborg. Det er ret fantastisk, når man tænker på, at Amtoft er en landsby med ca. 200 indbyggere, siger Knud Lynge.

Amtoft i Limfjorden, ligger tæt på Thisted.

 

content-loader
content-loader
content-loader