Gå til hoved-indhold
Planen er at Melges 24 kommer med i sportsbådsligaen i 2015. ArkivfotoKapsejlads
Planen er at Melges 24 kommer med i sportsbådsligaen i 2015. Arkivfoto

De første 13 klubber i Sportsbådsligaen valgt

Dansk Sejlunion sætter nu navne på de første 13 klubber, der er med på startlinjen, når den nye sejlsportsliga skydes i gang den 30. maj 2014. Fem mangler.

Af katrine bertelsen |

De med spænding ventede første 13 klubber til sportsbådsligaen er:

 • Skive Sejlklub
 • Kaløvig Bådelaug
 • Aarhus Sejlklub
 • Sejlklubben Neptun, Vejle
 • Aabenraa Sejlclub
 • Middelfart Sejlklub
 • Svendborg Sunds Sejlklub
 • Kerteminde Sejlklub
 • Roskilde Sejlklub
 • Vallensbæk Sejlklub
 • Hellerup Sejlklub
 • Kongelig Dansk Yachtklub
 • Sønderborg Yacht-Club


Sejlsportsligaen tæller i alt 18 klubber. Der er således stadig fem ubesatte pladser i ligaen. De sidste fem pladser fordeles på lørdag den 23. november i forbindelse med Dansk Sejlunions Klubkonference i Vingsted. Hvis flere end fem klubber melder sig, vil pladserne blive fordelt ved lodtrækning.

- I Dansk Sejlunion er vi utroligt glade for den store interesse og parathed, som rigtigt mange klubber – også flere end de 13 – har vist over for ligaen allerede her i den tidlige fase. Engagementet fra klubbernes side har afgørende betydning i forhold til at komme videre i forberedelserne frem mod ligastarten i maj næste år," siger Dansk Sejlunions generalsekretær, Mads Kolte-Olsen.

Ekstra invitation

Dansk Sejlunion havde i første omgang inviteret 12 klubber til at deltage i ligaen. Alle 12 meldte positivt tilbage. Klubberne er udpeget ud fra hensynet til en ligelig geografisk fordeling – foruden at de alle er kendetegnede ved at have markante sportslige miljøer. At der nu sættes navne på 13, og ikke kun 12 klubber, er begrundet i en ekstra invitation, som Dansk Sejlunion inden for de seneste dage har udstedt til Sønderborg Yacht-Club.

- Sønderborg har påtaget sig opgaven som arrangør af et ligastævne. Det sikrer en god spredning af stævnerne og er samtidig en optimal løsning for J/80-klassen. Det sidste har stor betydning, fordi vi lægger vægt på, at stævnerne inkluderer de eksisterende sportsbådsklasser med konkurrencedygtige felter, forklarer Dansk Sejlunions generalsekretær, Mads Kolte-Olsen, og uddyber:

- Som arrangør ønskede Sønderborg Yacht-Club naturligt nok at deltage i ligaen. Det ønske har vi valgt at imødekomme.

De sidste fem pladser skal fordeles

På lørdag den 23. november skal de sidste fem pladser i ligaen fordeles. Det sker i forbindelse med Dansk Sejlunions Klubkonference i Vingsted, hvor omkring 250 klubledere fra hele landet deltager.

- Vi har ligaforespørgsler fra adskillige klubber og forventer, at en del af dem byder ind på én af de ledige pladser. Af hensyn til planlægning, sponsorarbejde og ikke mindst detaljeret udformning af ligaen er det vigtigt, at vi hurtigst muligt får alle 18 liganavne på plads, siger Mads Kolte-Olsen om begrundelsen for at benytte lodtrækning, hvis flere end fem klubber melder sig.

- Jeg vil gerne understrege, at fra og med sæson to, så bliver det alene klubbernes præstationer på vandet, der afgør ligaens sammensætning. Alle klubber vil få mulighed for at kvalificere sig ved egen hjælp, fastslår han.

Afgørelse om ligabåd

På nuværende tidspunkt er det ikke afgjort, hvilken sportsbåd ligasejladserne afvikles i.

- Vi er i fuld gang med at skabe finansiering og undersøge en række øvrige forhold omkring ligaens økonomi. Valget af bådtype er en af brikkerne i dette spil. Det er et punkt, vi vender tilbage til, så snart vi har en afklaring, siger Mads Kolte-Olsen, der  understreger, at valget af ligabåd ikke må forveksles med Dansk Sejlunions kommende anbefaling af en klubbåd.

Klubbåden er en sideløbende proces, hvor vi tager bestik af indspil fra klubberne over en bred front. Ligabåden derimod bliver alene et spørgsmål om de finansielle løsningsmodeller, der knytter sig til ligaen, siger Mads Kolte-Olsen.

Åbne ligastævner

Konceptet for ligastævnerne omfatter flere baner. På den ene bane er der ligasejladser for klubhold. På andre baner er der sejladser inden for sportsbådsklasserne - hvor CB66 og J/80 ventes klar fra første sæson. Melges 24 formentlig fra sæson to.

- Det er en væsentlig pointe, at ligastævnerne som event omfatter hele sportsbådsmiljøet i Danmark. Hvordan stævnerne konkret bliver tilrettelagt, fastlægger vi i den kommende tid i dialog med sportsbådsklasserne og klubberne i den nye ligaforening," siger Mads Kolte-Olsen.

Dansk Sejlunions hjemmeside, sejlsport.dk, rapporterer live fra Klubkonferencen - herunder når de sidste fem ligapladser fordeles på lørdag eftermiddag, den 23. november.

Peter Wolsing vil på Klubkonferencen lørdag formiddag kl. 9-10 holde et oplæg, hvor han præsenterer Sejlsports-ligaen. Herefter har de klubber, der endnu ikke har taget endelig stilling til liga-spørgsmålet mulighed for at overveje deres position. De næste timer er det således stadig muligt at melde sin interesse. Kort efter kl. 15.00 lørdag eftermiddag bliver der sat navne på alle 18 ligaklubber - og det vil være her, at en eventuel lodtrækning foregår.

Kilde: Pressemeddelelse, Dansk Sejlunion

content-loader
content-loader
content-loader