Gå til hoved-indhold
360 sejlere havde indtaget Skælskør til årets Harboe Cup. Foto: Claus Møller Christensen.Kapsejlads
360 sejlere havde indtaget Skælskør til årets Harboe Cup. Foto: Claus Møller Christensen.

Harboe Cup var en fest

Årets afdansningsbal, Harboe Cup blev en dundrende succes. 360 sejlere var mødt op i Skælskør, til to sejladsdage i sol og fin vind.

Af katrine bertelsen |

Så er Harboe Cup slut og en række mestre og vindere er kåret. Stævnet blev igen en stor succes, med masser af deltagere, masser af præmier fra mange gode sponsorer og mange hjælpere klar til at få stævnet til at klappe. 360 sejlere valgte at bruge den sidste weekend i september på at dyste i farvandet ud for Skælskør, og dermed lukke endnu et af sæsonens store stævner med maner samt sige på gensyn til sejlervenner. Vintersæsonen står nu for døren.

Vejret viste sin bedste side søndag. Masser af sol og fin stabil vind - ca. 4-8 m/s fra øst, hvorimod lørdagen startede ­ også med masser af sol - men uden vind. Den tiltog dog op til 6 m/s og alle fik dermed også sejlet lørdag.

Skælskør Fjord var fyldt godt op med de mange optimister, som alle har haft mulighed for at vise deres evner. Masser af glade sejlere vidner om en god fremtid for dansk sejlsport.

Lørdag aften var det indbudt til sejlermiddag i det nyistandsatte ”Det røde pakhus” på Skælskør Havn, og billetterne var revet væk. Det er sikkert rygterne om et fantastisk gavebord, kombineret med den hjemmelavede mad, der gjorde at der til spisningen var fuldt hus, og at der under lodtrækningen kom endnu flere sejlere til, sådan at der var 350 spændte tilskuere.

Lodtrækningen krævede at vinderen var til stede for at præmien blev udleveret, og Skælskør Amatør-Sejlklub præsenterede en Brig gummibåd fra Pro-safe, slik fra Scan-Choko, sejlertøj fra Palby Marine, Slam ogNorth Sails, gavekort fra DinghyShop, grej fra Winner og Aarhus Seashop samt IT udstyr fra Dtilmeld. Og stor var begejstringen for de mange udtrukne præmier.

Skælskør Amatør-Sejlklubs arealer og den overfor liggende Skælskør Skole var totalt invaderet af de mange familiemedlemmer, biler og trailere som B og C optimister altid medbringer. Familien kunne slappe af og nyde udsigten fra klubhuset eller shoppe rundt hos udstillerne på havnen. Og med frokost på land var der ikke mange stunder med ro på kajen.

Efter sejladserne ­ i ventetiden inden præmieoverrækkelsen - var der igen sørget for pølser til alle sejlere og Harboes Bryggeri havde serverede drikkevarer til alle. Ventetiden på protester og afgørelser blev dermed lidt lettere at klare, og efter overrækkelse af mange flotte præmier var det tid for de mange sejlere at sige tak for i år og drage mod hjemlige egne.

Skælskør Amatør-Sejlklub og Harboes Bryggeri glæder sig allerede til at tage imod de mange sejlere igen i 2013 ­ og som altid i sidste weekend af september 27-28/9.

Klide: Pressemeddelelse, Harboe Cup/ Skælskør Amatør-Sejlklub

content-loader
content-loader
content-loader