Gå til hoved-indhold
Peter Lang, tv., og Jonas Warrer manglede fart ved VM i Marseille, nu går det bedre. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Peter Lang, tv., og Jonas Warrer manglede fart ved VM i Marseille, nu går det bedre. Foto: Troels Lykke
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Jonas Warrer og Peter Lang vinder World Cup i Miami - se afgørende finalesejlads

Før medal race lå duoen nummer 4, men så satte de placeringerne 6, 4 og 3 ind i medal race i dag og slog USA og England. Warrer fortæller til minbaad.dk om to ting, der nu har givet succes.

Af Troels Lykke |

Dansk World Cup-sejr i Miami er noget af en opmuntring for 34-årige Jonas Warrer og den ti år yngre gast, Peter Lang.

Selvom de bedste sejlere fra New Zealand og Australien ikke var med i Miami, så er det alligevel en super flot præstation.

- Vi fik fri luft i sidste finalesejlads i dag og vi så at der var mere vind på højre side af banen. Det var lidt en chance at sejle derud alene men det fungerede, men vi ville gerne have et langt spor på styrbord halse op mod topmærket. Det var fedt at føre sidste sejlads over vores to konkurrenter (USA og England, red.), siger Jonas Warrer, lørdag aften dansk tid.

Før finalen i dag, lørdag, forklarede Jonas Warrer til minbaad.dk om holdets opadgående formkurve, siden de kom til USA den 14. januar, hvor de har trænet og vundet de amerikanske mesterskaber før World Cup startede.

Fladere fok der skødes hårdere

- Vi har fået trænet en del, og der har vi fundet ekstra god fart på kryds, hvor vi sejler med en fladere fok og den skødes også hårdere og det gør, at vi kan sejle stærkere og højere til vinden, men det kræver at jeg styrer mere præcist, ellers går båden i stå, siger Jonas Warrer, der også fortæller om bedre fart på læns, hvor vinden kommer ind bagfra båden.

Peter Lang pumper båden alene

- Vi har fundet ud af at Peter skal stå for bådens bevægelser på læns i tre til fem m/sek., det er lettere at jeg bare sidder stille, og at Peter på 1,85 meters højde sørger for at båden pumpes, da han er 15 kilo lettere og højere end mig og dermed kan gøre det mere effektivt alene, siger Jonas Warrer via Skype.

Holdet skal nu hjem til Danmark og derefter bliver der træningslejr på Mallorca, frem til nyt World Cup stævne i Palma.

På Mallorca skal de danske 49ere trænes af Michael Hestbæk.

- Det ser vi virkelig frem til, vi er lovet specialtrænere, siger Warrer, der i Miami blev trænet af Adam Malling.

Laser Radial på podiet i Miami

Stævnet i Miami bød på yderligere en dansk podieplacering. I kvindernes Laser Radial sluttede Anne-Marie Rindom på en sammenlagt tredjeplads – en af karrierens bedste resultater for den talentfulde Horsens-sejler, der deltog ved OL i London.

Warrer og Lang i Miami efter sejr. Nu holder Jonas ferie i USA i 14 dage med kæresten Tina og deres to børn Sofus og Laura, men først skal han løbe halvmaraton i dag.

content-loader
content-loader
content-loader