Gå til hoved-indhold
Sejlklubber

Her er Dansk Sejlunions kurser og uddannelser 2014/15

Dansk Sejlunion er nu klar med uddannelseskataloget for 2014/15. Tilmelding til kurserne kan ske fra nu af på mit.sejlsport.dk.

Af Troels Lykke |

Med efteråret rundt om hjørnet rykker kursussæsonen tæt på. Dansk Sejlunions katalog over kurser og uddannelser for 2014/15 indeholder tilbud i fem forskellige kategorier:

  • Tursejlerkurser
  • Instruktør og træner
  • Kapsejlads
  • Vokseninstruktør
  • Lederkurser

Tursejlerkurserne henvender sig til sejlere, der gerne vil tilegne sig ny viden eller lære bestemte færdigheder, der forbedrer sejladsoplevelsen. Det kan handle om brug af VHF/SRC eller et kursus, der giver adgang til sejlads på Europas floder og kanaler. Der er også kurser i førstehjælp, natsejlads samt trim af rig og sejl. Som et nyt tilbud kommer et kursus om ankring for tursejlere.

Det fortæller Dansk Sejlunion.

Instruktør- og træner tæller den faste række af todages-uddannelser, hvor det handler om at give klubbernes frivillige de rette sejladsfaglige og pædagogiske værktøjer i træningen af børn og unge. Uddannelserne er baseret på principperne i Dansk Sejlunions ATK. 

Kapsejlads dækker i over uddannelser som baneleder, dommer og opmand. Også Dansk Sejlunions Regelkursus ligger her – og det samme gør uddannelserne som DH-måler og elitemåler.

Vokseninstruktør dækker over uddannelser som sejlerskoleinstruktør, SUP-instruktør og Kitesurfinginstruktør.

Lederkurser er en ny kategori i Dansk Sejlunions udbud af kurser og uddannelser. Det er gratis at deltage i kurserne, der primært henvender sig til ledere og andre nøglepersoner i klubberne. Kurserne afvikles over en enkelt aften inden for de tre udvalgte temaer:

  • Klubledelse og Konflikthåndtering – om regler og vedtægter på klubniveau, herunder håndtering af konfliktsituationer blandt medlemmerne.
  • Merværdi og Medlemsfordele – ”hvad får vi for kontingentet?”, et velkendt spørgsmål, som dette kursus giver svar på. Hør om forsikringer, rådgivning, uddannelser og rabatordninger.
  • PR og Kommunikation – om at udforme kommunikationsstrategier og skabe synlighed for klubben i lokalområdet over for presse, sponsorer, politikere og andre interessenter.

Katalog i SEJLER
I år er 
uddannelseskataloget for første gang trykt som en del af medlemsbladet SEJLER. Det sker for at sikre størst mulig kendskab til de mange og forskelligartedede tilbud. 

SEJLER med uddannelseskataloget udkommer den 9. september.

Tilmelding
Kursuskalenderen 
sejlsport.dk indholder en komplet oversigt over alle kurser og uddannelser. Herfra kan du tilmelde dig de enkelte kurser via mit.sejlsport.dk

Undtagelserne er VHF/SRC-kursus og Flodskipper- og Kanalkursus - begge er online-kurser, som du køber på sejlershoppen.dk.  

Forkert dato for Trim-kursus
I katalogets trykte udgave i SEJLER har der beklageligvis indsneget sig en fejl. Kurset ”Trim af sejl og rig” afvikles tre gange i dette efterår – bl.a. hos North Sails.

Dette kursus finder sted den 26. november 2014 med tilmeldingsfrist den 19. september.

Til gengæld er der ikke (som trykt i kataloget) et kursus hos North Sails i marts 2015.    

content-loader
content-loader
content-loader