Gå til hoved-indhold
Fra Danmark deltager Thomas Paasch og Frank Lavrsen. Arkivfoto: Lars DarlingKapsejlads
Fra Danmark deltager Thomas Paasch og Frank Lavrsen. Arkivfoto: Lars Darling

America’s Cup stjerner og danskere til A-Cat VM

VM for A-Cat sejles snart i New Zealand. Flere AC-stjerner stiller op, bl.a. Glenn Ashby. Dean Barker og Nathan Outteridge er også mulige deltagere. Fra Danmark sejler Paasch og Lavrsen.

Af katrine bertelsen |

Fra 10. - 16. februar afholdes A-Cat VM på Takapuna Bay nord for Auckland/New Zealand. Deltagerantallet er nok lidt lavere denne gang end de sidste par VM'er, da den lokale flåde ikke er den største, og alle andre deltagere skal skippe deres både over med container. Men omkring 75 både på startlinien skal det nok blive til.

Fra dansk side stiller Frank Lavrsen og Thomas Paasch op. Allerede sidst i november proppede vi båden i en container i Hannover, som vi deler med en flok tyske sejlere. Otte både kan der være i en container, og det hjælper med at holde omkostningerne nede. I skrivende stund er bådene undervejs mellem Singapore og Hong Kong, så mon ikke de når frem til tiden...

Foilende A-Cats

A-Cat klassen er en udviklingsklasse, og det er ingen hemmelighed at foiling er en af de varme emner, ikke mindst siden sidste Americas Cup. Vi har visse begrænsninger i vores regler der besværliggør foiling, men nogen er ved at lykkedes med det når det blæser, så det er spændende om vi allerede er bagud inden vi kommer i gang.

Namedropping

Sædvanen tro er der en del "superstars" der tager med til A-Cat VM, både fra Olympiske klasser og Americas Cup. Tilmeldingsfristen er sat til 17. januar, så hvem der kommer kan ikke siges med sikkerhed.

I seneste press release fra arrangørene nævnes det at Emirates Team New Zealand stiller med op til seks deltagere. Hvem ved vi ikke, bortset fra at wing trimmer Glenn Ashby vil være en af dem. Med allerede syv A-Cat VM titler under bæltet hører han helt klart til favoritterne. Australierne plejer at sætte sig hårdt på top 10, og Glenn har netop vundet deres mesterskab som blev afholdt over nytår.

En A-Cat leverandør har tidligere nævnt at både Dean Barker og Ray Davies også har modtaget deres både - så må vi se om de stiller op.

Artemis skipper og 49'er OL guld vinder Nathan Outteridge, har udtalt til "Scuttlebutt SAiling News" at han vil deltage, hvis han kan finde tiden. Hans 49'er kollega, regerende verdensmester og også vinder af youth Americas Cup Peter Burling og hans gast Blair Tuke står allerede på listen.

Cat eksperten, regerende A-Cat verdensmester Mischa Heemskerk fra Holland vil prøve at forsvare sin titel, og også stærke australske sejlere som Steve Brewin og Andrew Landenberger vil være til stede og gøre livet surt for os andre :-)

Opvarmning

Allerede dagen efter vores ankomst starter det New Zealandske mesterskab, som de har lagt som opvarmningsstævne for VM. Vi får 3 dage med sejlads inden det for alvor går løs. Det er et stramt program, men en dejlig pause fra det grå men milde danske vintervejr.

Klde: Thomas Paasch

content-loader
content-loader
content-loader