Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

VM i A-Cat: Paasch tog nose dive 10 sek. før mållinje

Udfor Takapuna Beach ved Auckland i New Zealand havde Thomas Paasch ikke sin bedste 3. dag med nose dive i første sejlads. Skovshoved-sejleren er nu på 17. plads.

Af Troels Lykke |

3. dagen bød på vind - masser af vind.

Klassens vind grænse ligger på 22 knob, og i dag målte de konstant omkring de 20 knob på dommerskibet, men oppe ved topmærket var der klart mere.

Vindretningen var mere konstant end i går, men kraftige vindstød over 30 knob sørgede for en del spænding. Sådan skriver A-Cat-sejler Thomas Paasch, der lige nu er i New Zealand for at sejle A-Cat VM.

I første sejlads pressede jeg hårdt på sidste lænser for hente et par pladser, men kort før linien blev jeg ramt af et pust som sendte mig direkte ned til makrellerne i et nose dive - 10 sekunders sejlads før mållinien - dumt! Det blev til en 21. plads til mig og en 36. til Frank Lavrsen.

Måtte stoppe og fikse trapez-elastik

Anden sejlads var samme forhold. Umiddelbart efter starten sprang min trapez elastik (nok en følge af min kæntring i 1. sejlads), og jeg måtte stoppe og fikse det inden jeg kunne fortsætte.

Det var noget op ad bakke at indhente, for de andre ventede ikke ligefrem. Det lykkedes at kæmpe mig op på en 24. plads og Frank var konstant med endnu en 36.

Tilbage på stranden spurgte jeg Glenn Ashby hvordan det var gået og han svarede "alright - I didn't break anything".

Et efterfølgende kig på listen viste at det dækkede over en 1. og 2. plads, og dermed er han klart i førring igen.

Hans Team "mates" Tuke Blair og Peter Burling tager 2. og 3. pladsen. Mens Glenn er klart foran, så er 2. 3. og 4. pladsen inden for 2 points.

Old School bådene følger lige efter foiling-bådene

Onsdag aften var der generalforsamling i klassen. Alle forslag om at fjerne regel 8 for at gøre foil udviklingen lettere fik ikke de nødvendige stemmer fra medlemslandene, men ETNZ medlemmerne har også vist os at foiling er muligt inden for rammerne af de eksisterende regler.

De har sat sig på pladserne 1-3 med deres foiling A-Cats, men "old school" bådene er lige i hælene på dem.

Efter dagens resultater og en fratrækker er Glenn tilbage i førresædet og de danske placeringer er nu en 17. plads til mig og en 41. til Frank.

I morgen er der reservedag.

Sejlerhilsen Thomas

Takapuna Beach 2014. Sol og sommer i New Zealand.

Thomas Paasch har endnu ikke foils på sin A-Cat, som andre har i feltet.

content-loader
content-loader
content-loader