Gå til hoved-indhold
Xp 44eren Stony møder op i Egå. Her ses den under Classic Fyn Rundt. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Xp 44eren Stony møder op i Egå. Her ses den under Classic Fyn Rundt, halsende efter den 37,5 fods Visione 3.1. Foto: Troels Lykke

Big Boat på Aarhusbugten i let vind

Der bliver svedt og kæmpet, når Aarhus Big Boat Race sejles den kommende weekend fra Egå Sejlklub. Toppen af storbådsracerne fra Danmark mødes til fight.

Af Troels Lykke |

Aarhus Big Boat Race afvikles i år for fjerde gang i weekenden den 7-8 juni 2014 – og alt tyder på den samme intense tilgang som tidligere år.

Begge de to løbsvindere fra sidste år er med: Michael Møllmann i X-37’eren HANSEN og Torsten Bastiansen i Xp-38’eren Veolia.

- Det bliver spændende at se om andre kan vippe dem af topplaceringerne. Erik Berth i Swan-45’eren Tarok 7 var sidste år løbsvinder i to sejladser, så der bliver sikkert gået til benet her, fortæller Steen Jepsen fra Egå Sejlklub.

16 både klar

Der dystes igen efter de internationale handicap måleregler ORCi, og vi har i år 16 både på deltagelisten.

Der sejles på en op/ned bane udlagt lige udenfor Egå Sejlklub, som står for arrangementet. Med den rigtige vindretning vil det være muligt at følge sejladserne fra molen på Egå Marina og fra Åkrogen. Pt. siger vejrudsigten vind i den lave ende af skalaen.

Aarhus Big Boat Race er det første af tre stævner i Danish Big Boat Series, som efterfølges af stævner i Helsingør allerede den efterfølgende weekend og i Rungsted i efteråret.

Samtidig er det god træning til verdensmesterskabet i Kiel i august og til holdkampen Royal Ocean Cup i september.

Gaver fra X-Yachts, Adidas, Palby, Garmin, North Sails

Der er store præmier på spil i Aarhus Big Boat Race (ca. 50.000 kr. i præmiesum) – bl.a. tøj fra X-yachts og Adidas Sailing, godt grej fra Palby og Garmin, og dertil har North Sails udlovet en spiler (max 25.000 kr.) til lodtrækning blandt alle deltagerne.

Pantaenius har stillet en fotograf til rådighed på vandet, så der bliver gode ’skud’ af alle fra actionmættede dueller undervejs.

- Egå sætter det sportslige i centrum med god afvikling af mange sejladser, men der skal også være plads til det sociale, så der er after-sailing på klubhusterrassen begge dage og en stor festmiddag lørdag aften, fortæller Steen Jepsen.

content-loader
content-loader
content-loader