Gå til hoved-indhold
Tur
Glade Lemvig-sejlere. Båden koster jo ikke mere end hvis vi tog en ferie sydpå, lyder det fra sejlerne. Fotos: Troels Lykke

Lemvig-sejlere til Samsø Festival i Albin Viggin til 14.000 kr.

- Nytårsaften mens vi drak whisky og røg cigarer besluttede vi at købe en båd. Den er jo ikke dyrere for os end en tur i byen, siger de fire unge sejlere, vi møder på Samsø.

Af Troels Lykke |

En Albin Viggin fra 70erne er blevet populær hos fire drenge på 19 og 20 år fra Lemvig.

De købte i februar en Albin Viggin fra Frederikshavn. Båden var havnet der efter fire unge svenskere havde stjålet den og sejlet dertil, siden blev båden købt af en Frederikshavner, der gjorde båden i stand, bl.a. malede han fribordet.

Nu sejler fire danskere i båden. Og det har taget Rasmus Østergaard, Kristoffer Munk, Daniel Poulsen og Morten Larsen en lille uge at sejle fra Lemvig til Samsø Festivallen, hvor minbaad.dk møder dem i Ballen Havn. 

Albin Vegaen, der også er grå som minbaad.dks Drabent 24 og omtrent lige så lille, har klaret det godt. Men sejlerne har haft deres udfordringer undervejs.

Gik på grund ved Ebeltoft - Navioncis vist fod ikke meter

- Vi har allerede været på grund fire gange, men ikke nogle alvorlige grundstødninger. Jeg måtte dog i vandet den ene gang i går op skubbe båden fri, da vi ramte en grund ved Ebeltoft med høj fart, det gav et ordentlig dunk. Båden stikker kun 1 meter og 10 centimeter og jeg kunne skubbe båden rundt og så satte vi sejl efter de havde været nede og kunne fortsætte, fortæller Rasmus Østergaard, der sidder i det store cockpit, hvor der pludselig kom to unge kvinder på besøg.

- Vi havde indstillet vores Navionics kort på vores mobil til fod og troede det var meter, nu har vi ændret kortet til at vise meter, forklarer Kristoffer Munk.

De tre af sejlerne har erfaringer fra et ophold på Farsø efterskole med sejlads i Ålborg Joller, mens den ene Daniel Poulsen, der ved mest om det, har erfaringer fra windsurfing.

Koster som en vild bytur

Båden købte de for 14.000 kroner og dertil er købt en ny motor til 5.000 kroner. I alt har de brugt lidt under 20.000 kroner på båden, de også bruger til tirsdagssejlads, hvor de lærer en bunke. De har endnu ikke en spiler til båden.

- Vi er nogle af de yngste til kapsejladserne, siger Morten Larsen.

Nu holder de sommerferie i båden, der stort set ikke har kostet mere end en vild bytur, som en af de unge sejler udtrykker det.

Albin Viggin på 24 fod ligger i midten, ved siden af minbaad.dks Drabant 24. Rent råhygge, før vi skal op og høre Hej Matematik og Gnags bl.a. på Samsø Festivallen.

Sejlerne er populære i Ballen Havn. En stor højtaler er sat op i cockpittet. Om læ er der rødt velur og led-lys.

Sejlerne har også poloer med bådens navn og logo.

content-loader
content-loader
content-loader