Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Vinderne fra Farum ses her. Fotos: Søren Svarre
Kapsejlads
Vinderne havde stor ros til Assens Sejlklub for stævnet.
Kapsejlads
Billeder er fra om lørdagen.
Kapsejlads
25 både deltog ved DM - desværre ingen fra Assens Sejlklub.
Kapsejlads
Der blev startet til tiden og der var godt socialt liv på land
Kapsejlads

Wayfarer DM med kæntringer, ambulance og kollision

Mesterskabet i Assens vandt hårdtvejrs-duoen Niels Alslev og Anders Pjetursson fra Farum. Drama opstod med gast på hospital og brutal styrbord-bagbord situation.

Af Troels Lykke |

Den 48-årige Niels Alslev, der til dagligt er regnskabschef, vandt sit 3. DM i Wayfarer med Anders Pjetursson. Tidligere sejre blev hevet hjem i 1991 og 2012.

Lørdagens sejladser i Assens var i let, springende vind, og her lå den tidligere 49er-sejler fra Hellerup, Christian Iversen, nummer et med sin far.

Men da vinden tog til om søndagen og der blev målt 12-13 m/sek. på dommerbåden var det de tungere besætninger, der rykkede frem.

Tyvstart kostede DM

Herunder de samlede vindere Alslev og Pjetursson, der vejer 200 kilo til sammen. De blev dog reddet af at Gert Svane og Kim Larsen tyvstartede i en sejlads om søndagen ellers havde de vundet.

Vinderne Alslev og Pjetursson vandt i Wayfarer, en nyere model Mark 4, som de gav 70.000 kroner for i 2011, da de gjorde comeback i klassen, der lever i bedste velgående i Danmark.

- En Wayfarer er svær at få til at sejle, lige før DM lå vi og tunede vores båd ind og gik ikke godt, men vi nåede lige at få trimmet båden ind og havde god fart, men det var virkelig tæt i toppen, siger Niels Alslev, der heller ikke kæntrede på læns, som flere andre gjorde, da de planede løs.

- Vi måtte helt tilbage i båden på læns i det hårde vejr, forklarer Niels Alslev til minbaad.dk. Til dagligt sejler holdet i Farum Sejlklub, hvor der befinder sig 20 Wayfarer-joller.

DM-sølv gik til Christian Miller Hansen og Henrik Hamann fra Farum, mens bronze gik til den tidligere Star-sejler Mogens Just og konen Helle Emsvang fra Kaløvig Bådelaug.

Sejler røg frem i masten i kollision

Drama var der også en sejler på styrbord halse blev ramte lige i stævnen, så spilertragten i stævnen gik i stykker og kollisionen var så voldsom at rormanden på den styrbord båd røg frem i masten.

Slemt gik det også for Anette Hansen, der gastede for Søren Jensen. Hun røg i vandet og havde fået en flænge i hovedet og røg på hospital med ambulance om lørdagen, men om søndagen sejlede hun med efter at flængen var limet sammen.

DM-resultat

Vinderne sejler i en Wayfarer Mark 4 til 70.000 kr. Se Søren Svarres foto (med guld, sølv og bronze-holdene)

Og her ses over 350 fotos fra DM i Assens fra Roskilde-fotograf Søren Svarre fra www.sejlfoto.dk

content-loader
content-loader
content-loader