Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
27 både deltog i 2014's Danmarksmesterskab for Wayfarer. Foto: Anders Lund

Wayfarer-stævne: Kun to point mellem første og femte båd

Wayfarer-klassen skød sæsonen i gang med et uhyre tæt stævne - kun to point skilte de fem første både, inden de afgørende sejladser.

Af Sara Sulkjær |

Jollesejlere vågner vist ofte før kølbådene efter vinterperioden. Som en del andre jolleklasser kan Wayfarerne også melde om god aktivitet fra det tidlige forår. 

Årets første arrangement var en coach-træningssamling med Jesper Pilegaard for enden af megafonen, som i øvrigt bruges med stor kompetence og entusiasme. 

Tvungen flytning
Oprindeligt skulle arrangementet afholdes i Herslev Strand Sejlklub, men højvande drillede en støbeproces på slæbestedet i Herslev. 

Klassen havde ellers set frem til at komme til Herslev, hvor bl.a. OK-sejlerne har banket pulsen godt op på et jollemiljø. 

Heldigvis er der planlagt et efterårsstævne i Herslev d. 10.-11. oktober, så ”we will be back”.

Træningssamlingen for de 12 tilmeldte joller flyttede derfor til Farum Sejlklub

Flytningen var også til stor glæde for coachens lidt vintersløve kontorarme. I stedet for 5-6 meter line til bøjerne, kunne han nu se frem til 50 meter pr. bøje grundet Furesøens vanddybder ift. Roskilde Fjord.

- Træningssamling er en god anledning til at få en klasse ”i gear” til en ny sæson, og denne gang var ingen undtagelse, fortæller Wayfarer-sejler Søren Svarre i en pressemeddelelse. 

Se et videosammenklip fra træningssamlingen her

Polyester Cup med enkelte planeture
Næste punkt på ”to-do-listen” var Polyester Cup i Kastrup Sejlklub d. 25.-26. april.

Stævnet blev afviklet med otte sejladser i let/mellemluft. Der var dog mulighed for enkelte korte planeture lørdag eftermiddag. 

- Lørdag fik vi, med start og mål midt på banen, nogle tætte situationer omkring topmærket første gang. Da mærket samtidig lå tæt under land, kunne bare en lille fejl betyde tab af flere placeringer, fortæller sejler Mogens Just.  

Første og anden sejlads lignede hinanden. Thomas og Anne i W10844 havde recepten klar - god spilerfart og kryds til venstre for feltet gav to førstepladser. 

Andenpladsen i første sejlads snuppede W11031, hvor andenpladsen i anden sejlads gik til W11006 - kun en bådslængde efter W10844. 

Tredje sejlads bød på en vinddrejning på andet opkryds. Det havde W10811 med Gert og Kim læst rigtigt og vandt sejladsen på godt overblik og stabil bådfart. 

De var tæt fuldt af W10908, som benyttede vinddrejningen til at snige sig op på andenpladsen. 

Fjerde sejlads blev vundet af W10594 med Niels og Anders. W10908 tog andenpladsen i denne sejlads. 

Femte sejlads var en tæt duel mellem W10908 og W10812, hvor W10812 med Mogens og Helle til sidst trak det længste strå. 

2 point mellem første og femte båd
Søndag var der planlagt tre sejladser. Med de fem første både (med fratrækker) placeret med kun to point imellem første og femte båd, var stævnet stadig helt åbent. 

Den varslede nordlige vind indfandt sig tidligt, så feltet kom afsted efter klokken 10. 

Sjette sejlads blev vundet af W10908 med Christian og Henrik, som med en perfekt start og god bådfart kunne udbygge føringen banen rundt. W10811 sejlede konservativt og sikrede sig en andenplads. 

I den syvende sejlads holdt W11031 med Christian og Jørgen i den aftagende vind godt gang i båden og kunne i sikker stil vinde sejladsen. 

W10812 byttede tredjepladsen til en andenplads, da W10594, som ellers krydsede mållinjen som nummer to, var blevet noteret for en tyvstart. 

Ottende sejlads blev vundet af W10812 med Mogens og Helle. De kunne med en lidt heldig første lænser sikre sig sejren i sejladsen tæt fuldt af W11031, som tog andenpladsen. 

Stævnet blev vundet af Mogens og Helle med en margin på 1 point til Gert og Kim. Pointlighed på tredje- og fjerpladsen vidnede om et utroligt tæt stævne. 

Efter omklædning og pakning af bådene nød sejlerne en skål varm suppe i Kastrup Sejlklubs lokaler. 

Tærø Rundt på flere måder 
Stævnesejlads for Wayfarer er ikke ”kun” rundt på en klassisk kapsejladsbane. En del slår et smut ned til Tærø Rundt og nyder denne distance (kap)-sejlads. Sejladsen finder sted d. 6. juni fra Bogø Sejlklub.

Du kan sejle den som kapsejlads eller bare nyde turen for omgivelsernes skyld. På land er der dømt havnefest om aftenen, hvilket ikke gør turen værre… 

Sjællands Mesterskab i Præstø
Derfra er næste stævne Sjællands Mesterskab i Præstø Sejlkub d. 13.-14. juni. Sejlklubben har gennem mange år åbnet døre og farvand for Wayfarerklassen, hvilket der sættes stor pris på i klassen. 

Der bliver stor trafik på fjorden i den weekend, idet klubben huser Nordisk mesterskab for OK’erne. Det bliver spændende om alle kan færdselsreglerne… ikke mindst til moleøl.

content-loader
content-loader
content-loader