Gå til hoved-indhold
Fra venstre: Schönherrs søn, Jørgen Schönherr, Christian Videbæk og Per Kloster. Foto: Sanni SchönherrKapsejlads
Fra venstre: Schönherrs søn, Jørgen Schönherr, Christian Videbæk og Per Kloster. Foto: Sanni Schönherr

Schönherr efter DM-guld i Drage: Vi havde fart i ny båd

Jørgen Schønherr tog DM-guld i Hornbæk med Christian Videbæk og Per Kloster. Læs Schönherrs kommentarer til minbaad.dk. Sølv til Frank Berg, bronze til Christensen og femteplads til Kronprinsen.

Af Troels Lykke |

Jørgen Schönherr fra Køge Sejlklub har efterhånden vundet en del i Drage-klassen, fx Gold Cup og en del danske mesterskaber. Og flere af dem vundet i netop Hornbæk.

Jørgen Schönherr, hvad siger du til DM-guldet?

- Det gik rigtig godt for os i Hornbæk. Nogle gange er man bare heldig og rammer plet med de fleste vigtigste strategiske beslutninger og det gjorde vi i Hornbæk. Og så har vi hurtigt fundet farten i den nye båd. Per Kloster var sød med få dages varsel at sige ja til at sejle med Christian og jeg. Så da vi vandt første sejlads første dag vi sejlede sammen var grundlaget lagt til en god serie

Om at sejle i Hornbæk, siger han:

- Hornbæk er næsten ved at udvikle sig til en hjemmebane for mig, da jeg nu har deltaget i tre DM’er deroppe og har vundet alle tre gange, så det er dejligt at Gold Cup skal afvikles her i 2016. Personerne bag sejlklubben er utroligt søde og arrangerer nogle super gode stævner.

Der var kun fjorten både med til DM. Til det siger han:

- Det var i øvrigt ærgerligt at der ikke deltog flere både, men store Dragestævner i Sverige, Tyskland og Frankrig på sammen tid og sammenfald med pinsen resulterede desværre i at der kun deltog 14 både. Ærgerligt når der nu var over 100 Drager ude at kapsejle i disse Drage, fortæller Jørgen Schønherr.

Det kostede 2.500 kroner i startpenge ved Drage-DM, men så er der også gode middage og god service. Her ses en klassens DM-vandrepokal.

Billedet er taget af dommer Christian Lerche, der får ros for sin indsats af Jørgen Schönherr.

content-loader
content-loader
content-loader