Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Fire klubber stiller op og de har tre mandskaber med hver i Prince Henrik Silver Trophy.

Royal klubdyst for Drager de næste tre dage

Den nu 80-årige H.K.H. Prinsgemalen og H.K.H. Kronprins Frederik kæmper i klubsejlads Prince Henrik Silver Trophy i dag og frem til onsdag i Marselisborg. Christian Lerche er dommer.

Af Troels Lykke |

Alle sejl er sat til, når Aarhus hilser dette års udgave af Prince Henrik Silver Trophy velkommen.

Kapsejladsen løber af stablen ved Marselisborg Havn i Aarhus fra den 16. – 18. juni, hvor også H.K.H. Prinsgemalen og H.K.H. Kronprins Frederik vil være at finde på deltagerlisten.

Banerne er kridtet op og kampånden intakt, når sejlerne fra KDY – Kongelig Dansk Yacht Klub, Royal Hong Kong Yacht Club, Royal Yacht Squadron og Le Cercle de la Voile d’Arcachon gæster vandene ved Marselisborg i Aarhusbugten til Drage dyst i en særlig udgave af Prince Henrik Silver Trophy den kommende uge.

Kapsejladsen indvies officielt søndag eftermiddag ved en åbningsreception på Aarhus Rådhus med deltagelse af H.K.H. Kronprins Frederik, hvor byens borgmester, Jacob Bundsgaard på byens vegne vil byde deltagerne velkommen til det, der efter alt at dømme tegner til at blive et forrygende arrangement.

Drage dyst med fødselar i sin midte
Når dette års udgave af Prince Henrik Silver Trophy synes ekstra særlig, skyldes det ikke blot at kapsejladsen afholdes i Aarhus for første gang, men også H.K.H. Prinsgemalens netop afholdte 80-års fødselsdag.

Og selv om der under kapsejladsen fokuseres på det sportslige, kan det nok ikke udelukkes, at en lykønskning eller to vil falde fra kapsejladsens øvrige deltagere.

Vejret syner også til at levere optimale sejlforhold i form af solskin, let brise og tocifrede varmegrader til sejlerne, som stiller op i den internationale bådklasse Drage, der var olympisk klasse indtil 1972.

Hver klub stiller med et mandskab på i alt 9 sejlere fordelt på 3 hold, som sejler mod hinanden, og vinderen af Prince Henrik Silver Trophy 2014 bliver det hold, som samlet har klaret sig bedst, når der på kapsejladsens sidste dag, onsdag  18. juni, gøres endelig status.

Stor opbakning til kapsejladsen
Til stor glæde for arrangørerne, de erfarne Dragesejlere Peter Warrer, Thomas Dresler, Mark Flindt og Philipp Skafte-Holm samt værterne Marselisborg Sejlklub, Sailing Aarhus og Aarhus Kommune, bakkes kapsejladsen op fra flere kanter, idet mange af byens butikker har valgt at støtte eventen som eksterne sponsorer.

Ifølge Thomas Capitani, direktør for Sailing Aarhus, er byens opbakning et udtryk for, at bevidstheden om Aarhus’ store potentiale og kapacitet inden for sejlsport og international kapsejlads har besteget bassinkanten og så småt er ved at ankre sig i byens befolkning på land, og dét ikke mindst set i lyset af byens netop tilegnede titel som værtsby for ISAF Worlds i 2018:

”Vi er utroligt stolte over, at Prince Henrik Silver Trophy gæster Aarhus, og set i lyset af den store lokale opbakning vi har fået af det Aarhusianske erhvervsliv, fornemmer vi, at sejlsporten har taget Aarhusianernes hjerter,” siger Thomas Capitani i en pressemeddelelse.

Blandt sponsorerne til Aarhus udgaven af Prince Henrik Silver Trophy findes bl.a. herretøjsforretningen Kaufmann, møbel- og interiørgiganten Zederkof, Lindberg Optik, Tunø Festivalen, Lagkagehuset, Nespresso, Paustian Møbelhus og ikke mindst Harboe Bryggeri, der har doneret det eftertragtede trofæ, Dragesejlerne vil gøre deres ypperste for at hente hjem til hylden de kommende dage.

Faktaboks:
•Den 26. udgave af Prince Henrik Silver Trophy afvikles i Aarhus fra den 14/6 til 18/6
•Kapsejladsen afvikles af Marselisborg Sejlklub, Sailing Aarhus, KDY, Aarhus Kommune,  m.fl.
•Følg eventen på www.sailing-aarhus.dk/silvertrophy

content-loader
content-loader
content-loader