Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Daniel Bjørnholt og Felis Grech er nu ungdomsverdensmestre. Foto: Hobieworlds.com
Kapsejlads
Michala og Yoanna på stranden ved Jervis Bay. Foto: Kirsten Larsen

Dansk verdensmester i Ungdoms-Hobie Cat 16

Danmark har tre besætninger til VM for Hobie Cat 16. Daniel Bjørnholt har vundet i Youth-feltet, men også Yoanna Choleva og Michala Brincker har fået fart på. Læs deres humoristiske beretning.

Af katrine bertelsen |

Sejladserne til Hobie Worlds går over al forventning for Daniel Bjørnholt og australske gast Felix Grech. I Youth-feltet (under 21 år) er der sejlet seks sejladser og teamet har sikkert sejlet sig til guldet. Trine Bentzen og Nicolaj Bjørnholt fik flot sejlet sig op på en 6. plads.

I Womens endte Michala Brincker og Yoanna Choleva på en 18.plads i et felt på 28 både. Måske ikke ”Top of the pops”, men da kun er pigernes tredje mesterskab er det ikke så ringe endda.

Michala Brincker og Yoanna Choleva skriver fra Jervis Bay:

Jervis Bay er at de smukkeste steder. Stedet er berømt for det hvideste sand, og det skuffede da heller ikke. Huskisson er en meget lille by ved havet, og det er som om tiden har stået stille i meget lang tid.

Hobie World Championships er supergodt organiseret, med discomusik på vandet til stor fornøjelse for de deltagende sejlere. Måske det skræmmer hajerne væk?

Vores spritnye fabriksbåd er superhurtig, lidt af en forskel til vores 26 år gamle strandsejler, som vi plejer at sejle i. Nu forstår vi bedre hvorfor de andre kom for tre uger siden for at træne!

Tabt kontaktlinse

Vi startede første sejlads med at forsøge at få båden igennem brændingen. Det var ret svært og lidt skræmmende, og det hjalp heller ikke at vi havde tilskuere på stranden, der fandt situationen meget underholdende.

Da projektet endelig lykkedes havde Michala fået vasket sin ene kontaktlinse ud, og Yoanna havde mistet stemmen. Så nu var vi et stumt og blindt team på vandet.

For at forhindre vores katastrofale start på førstedagen overtalte vi fire stærke gutter til at hjælpe båden igennem brændingen på dag to.

The Hobie way

Der er en meget positiv ånd hernede, og vi møder mange dejlige hobie-mennesker fra hele kloden. Tong fra Hong Kong og Graham fra Fiji har hjulpet os med at få båden rigget ordentligt til. Vi bare elsker the Hobie way of life! Sidst men ikke mindst får vi mange gode råd fra den unge danske sejlere Trine, Nicolaj og Daniel.

Trine, Nicolai og Daniel er supergode og det er fornøjelse at følge dem hernede. Selv om de er meget yngre end os, så hjælper de os også og giver os tips og trick. Youth starter lidt før os og når Trine passerer os på deres læns ned mod bundmærket (når vi er på vej til topmærket), så kan hun høre at vi hviner af glæde hver gang vores Cat begynder at flyve...

I dag har vi brugt ca. tre timer på at lære at rulle under sejlet når vi vender, med hjælp fra Andy Dinsdale. Vi har lært om trim, om hvordan vi skal starte, vi har lært at vi skal være frække og tage chancer.

Vi lavede to fantastiske starter i dag, som blev fulgt inde fra stranden og det blev bemærket. Vi er lidt stolte - MEN vi har stadigvæk langt endnu. Vi kan kun blive bedre, og det har vi tænkt os at blive.

Det kunne have været herligt, hvis vi kunne berette om alle de farlige dyr vi havde regnet med at møde. Men bortset fra Trine Bentzen, der så en haj under trampolinen, har vi kun set en flok delfiner!

Hobie hilsner fra Michala og Yoanna

I morgen starter kvalifikationsejladserne til Open Class, og d. 11. februar starter semifinalerne. Det bliver en ganske anderledes hård omgang, hvor der skal skiftes båd mellem hver sejlads. Så her vil de gode trimmere have en fordel. Finalerne sejles d. 14.-15. februar

Se resultater, fotos og meget mere her.

Der kommer mere fra Michala og Yoanna i den kommende tid. Stay tuned!

Den hårde brænding kostede en tabt kontaktlinse.

Michala og Yoanna kommer rundt på cykel, selv om venstrekørslen giver lidt udfordringer!

Kilde: Kirsten Larsen, Michala Brincker og Yoanna Brincker
Fotos: Kirsten Larsen og Michala Brincker

content-loader
content-loader
content-loader