Gå til hoved-indhold
Brdr. Boisen-Møller valgte en ”tung” genua til tirsdagens sejladser, og savnede derfor power. Foto: scottishsailinginstitute.comKapsejlads
Brdr. Boisen-Møller valgte en ”tung” genua til tirsdagens sejladser, og savnede derfor power. Foto: scottishsailinginstitute.com

Forkert genua sendte Boisen-Møller ned på 4.plads

Tirsdagens lette luft og forkert valg af genua, kostede Jørgen og Jacob Boisen-Møller deres foreløbige 3.plads til VM for Flying Dutchman i Skotland.

Af katrine bertelsen |

På andendagen til VM for Flying Dutchman VM i Largs, Skotland skiftede vejret fra regnfuldt og blæsende til let brise og sol indimellem.

– Vinden var væsentligt lettere end på førstedagen, men vi valgte alligevel den "tunge" af de to genuaer vi har mulighed for at vælge mellem, fortæller Jørgen Boisen-Møller.

– Dels fordi der var udsigt til perioder med op til 10m/s og dels fordi vi hører til blandt de lette besætninger. Det viste sig at være en fejl, idet vinden løjede på vej ud mod start, så hele dagen gispede vi efter power.

– Set i det lys er vores placeringer som nr. 5 og 4 egentligt OK, men det er bare ikke sådan man vinder stævner. Vi ligger p.t. nr. 4 med samme antal points som nr. 3.

Tyske Kay-uwe Ludtke og Kai Schafers, scorede bedst i tirsdagens sejladser, og det rykkede dem op på en tredjeplads.

Ærkekonkurrenterne ungarske Szabolcs Majthenyi og Andras Domokos,  der dominerede på den første dag, var nødt til at arbejde hårdere, men ligger stadig på en førsteplads, mens Enno Kramer og Ard Geelkerken fra Holland bevarede deres andenplads.

– Så det blev desværre ikke på andendagen af Flying Dutchman VM, at vi kunne tage en bid af førerbådenes forspring, slutter Jørgen Boisen-Møller.

Sejladserne fortsætter i dag, hvor der er planlagt to løb.

Se den foreløbige stilling her.

 

 

 

 

content-loader
content-loader
content-loader