Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Ud over Esbern Snare er det krigsskibet Absalon samt fregatten Iver Huitfeldt, der på skift været udsendt. Foto: Forsvaret

Danske styrker skød 14 piratmoderskibe i sænk

Men nu er det slut. Det danske krigsskib Esbern Snare kommer hjem i morgen fredag, oplyser forsvaret til Ritzau. Frømandskorpset nåede at fange 295 somaliske pirater.

Af Troels Lykke |

Med Esbern Snares hjemkomst afslutter Danmark sin piratstrategi, der udløber til nytår. Regeringen er ved at lægge sidste hånd på en ny piratstrategi, men det er endnu uvist, om Danmark sender krigsskibe på piratjagt ved Somalia i 2015.

Danmark har siden 2008 deltaget i piratjagten i farvandene ud for Somalia, fra 2009 er det sket under Natos Operation Ocean Shield.

Ud over Esbern Snare er det krigsskibet Absalon samt fregatten Iver Huitfeldt, der på skift været udsendt, ligesom flyvevåbnet adskillige gange har deltaget med fly af Challenger-typen, skriver Politiken.dk

295 pirater taget til fange

Resultatet er, at Frømandskorpsets specialstyrker om bord på de danske flådefartøjer har taget i alt 295 pirater til fange - heraf er 238 sat i land igen.

Frømændene har i forskellige operationer befriet 78 gidsler, herunder især iranske og pakistanske fiskere. Under disse operationer har to gidsler og fire pirater mistet livet.

Samtidig har de danske styrker sat 14 piratmoderskibe ud af spillet ved at skyde dem i sænk.

Desuden er syv andre personer også blevet sat i land i Yemen, da de viste sig at være skibbrudne yemenitiske fiskere.

50 af de pågrebne pirater er blevet udleveret til retsforfølgelse i Kenya og Seychellerne, som Danmark har aftale med.

Den internationale flådes tilstedeværelse i farvandene ud for Somalia har dæmpet pirat-problemet, der er i dag er næsten ikke-eksisterende.

content-loader
content-loader
content-loader