Gå til hoved-indhold
- At være baneleder er min hobby og det ændres ikke ved dette jobskifte, fortæller Christian Lerche, der nu bliver direktør i KDY. Foto: Troels LykkeSejlklubber
- At være baneleder er min hobby og det ændres ikke ved dette jobskifte, fortæller Christian Lerche, der nu bliver direktør i KDY. Foto: Troels Lykke

KDY: Derfor valgte vi Christian Lerche

Hvor Anders Kristensen fik rollen som oprydder, skal Lerche være organisationsmanden, der skal styrke klubben mod en ny aktiv fremtid med kontrolleret vækst.

Af Troels Lykke |

Efter Anders Kristensen sagde ”Ja” til en nye udfordring I KDY´s norske søsterklub KNS, har KDY´s bestyrelsen søgt efter en kvalificeret afløser. Sådan skriver Flemming Ipsen, formand for KDY til pressen. Han fortsætter:

Hvor Anders i sin tid, fik rollen som oprydder, skal Christian være organisationsmanden der skal styrke klubben mod en ny aktiv fremtid med kontrolleret vækst.

Da alle i dansk sejlsport kender og respektere Christian Lerche, som den samlende kraft og ISAF International Race Officer, kan denne pressemeddelelse reelt set godt slutte her.

Dog har den nye direktør en solid erhvervsmæssig baggrund, der styrker hans muligheder i KDY. Uddannet Cand. Merc., løbende efteruddannet på elite universiteterne IMD og INSEAD.

Direktør for 800 virksomheder

Christian kommer fra en stilling som direktør i Danske Arkitektvirksomheder, DANSKE ARK. Branche‐ og erhvervsorganisation for knap 800 arkitektvirksomheder. Opgaven her har været at betjene bestyrelse, forretningsudvalg og formand.

Christian har været ambassadør og frontkæmper i offentligheden, hvor han gennem årene har indgået i en række eksterne samarbejdsfora.

Senest er Christian hovedarkitekten bag den udvikling og implementering af DANSKE ARKs strategier, som blandt andet medfører medlemskab af DI. Opgaven er altså løst, hvorfor Christian har kunne søge nye udfordringer.

Tidligere har den nye direktør vist evnen til at skabe resultater, før DANSKE ARK, i DI Byg, Udenrigsministeriet og i Håndværksrådet.

Christian sidder i en lang række erhvervsrettede bestyrelser, og er aktiv inden for dansk sejlsport. Blandt andet været næstformand i Hellerup Sejlklub, formand for styregruppen i Kraftcenter ”Olympisk Sejlsport Øst”, et samarbejde mellem KDY, HS og SKS.

Tidligere har Christian siddet i bestyrelsen i Dansk Sejlunion, og er stadig aktiv i det politiske arbejde. Christian har været medlem af KDY siden 2007.

Medbringer kernekompetencer

Den nye direktør medbringer en række kernekompetencer inden for organisationsudvikling.

Bestyrelsen forventer at Christian får styrket klubbens kommunikation og formidling.

Det forventes, at den nye direktør i tæt dialog med klubbens formandsskab vil stå for en aktiv sportspolitisk ledelse. Op mod KDY 150 års jubilæum i 2016, skal der skabes en bred vifte af nye relationer og de eksisterende skal styrkes.

Både i sejlsporten og i den erhvervsmæssige hverdag har Christian udfyldt en betydelig kommunikationsrolle, internt og eksternt. På de indre linjer gælder det en aktiv udvikling af klubben medarbejdere og frivillige, ligesom som klubbens stramme økonomisk ledelse skal fastholdes.

Christian er gift med Gitte Berthelsen Lerche, sammen har de 3 piger: Louise (20), Cathrine (16) og Mathilde (14). I det nye job er det nok begrænset hvad de fremover kommer til at se ægtemand og far, fortæller kdy.dk

Lerche fortsætter i Hellerup Sejlklub som kapsejladschef året ud

Christian Lerche, skriver på facebook i dag:

- Jeg er blevet spurgt om, hvad jobskiftet betyder i forhold til min tilknytning til Hellerup Sejlklub og mine opgaver som baneleder. Jeg har i går meddelt bestyrelsen for HS, at jeg med øjeblikkelig virkning er udtrådt at bestyrelsen og dermed fratrådt som næstformand i klubben.

Året ud fungerer jeg som kapsejladsansvarlig til min efterfølger er kørt i stilling. Jeg fastholder selvfølgelig mit medlemskab og vil fortsat løse opgaver efter behov - ikke mindst som baneleder.

Det samme gælder selvfølgelig også mulighederne som baneleder rundt om i landet eller internationalt. At være baneleder er min hobby og det ændres ikke ved dette jobskifte. Men selvfølgelig må jeg (som altid) løbende sikre, at der ikke er en interessekonflikt mellem arbejde og fritid, skriver 51-årige Lerche.

content-loader
content-loader
content-loader